Kartal Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi Akreditasyon Belgelerini Aldi

Kartal Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, aylar süren zorlu egitim sürecinin ardindan girdikleri sinavdan basari elde ederek Kentsel Arama Kurtarma Armasi ve Akreditasyon Sertifikalarini almaya hak kazandi. Sivil Savunma ekibini tebrik eden Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, "Tüm ekibimle gurur duyuyorum. Kartal Belediyesi, dogal afetlerde vatandaslarin yardimina kosmaya devam edecek" dedi.

Kartal Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi Akreditasyon Belgelerini Aldi
Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanligina bagli personel ve belediye çalisanlarindan olusan 20 kisilik arama kurtarma ekibi, afetlerde koordinasyonu saglamak ve etkin bir sekilde görev alabilmek için girdikleri AFAD akreditasyon sinavi sonucunda basarili olarak akreditasyon belgesi almaya hak kazandi.

1 sene boyunca 3 modül seklinde; “Temel Arama ve Kurtarma, Kentsel Arama ve Kurtarma Ile Yüksekten ve Derinden Kurtarma” konularinda teorik, pratik egitimlerin yani sira çesitli tatbikatlara tabi tutulan Kartal Belediyesi Arama Kurtarma ekibi, tüm bu egitimlerin ardindan olabilecek bir afet durumunda müdahalelerin bilinçli ve organize bir sekilde gerçeklestirilmesi amaciyla yürütülen çalismalar neticesinde ‘Akredite Sinavi’na girdi. Gerçeklestirilen sinavin ardindan basari elde eden ekip, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Baskanligi’nda düzenlenen tören ile Kentsel Arama Kurtarma Armasi ve Akreditasyon sertifikalarini aldi.

Törene Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Içisleri Bakan Yardimcilari Ismail Çatakli, Tayyip Sabri Erdil, AFAD Baskani Yunus Sezer ile arama kurtarma ekiplerinin, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Törende hazir bulunan Kartal Belediyesi Arama Kurtarma Ekibine, Içisleri Bakani Süleyman Soylu tarafindan Kentsel Arama Kurtarma Armasi ve Akreditasyon Sertifikasi takdim edildi.

Kartal Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Kartal’a gelmek üzere yola çikmadan önce son olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahi Anitkabir’i ziyaret ederek fotograf çektirdi.

Kartal Belediyesi magdurlarin yaninda

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanligi ekibi, Van depremi, Izmir depremi, Antalya Manavgat orman yanginlari ve Kastamonu sel felaketi gibi pek çok afette aktif olarak rol alarak magdurlarin yaninda yer aldi.

Kartal Belediyesi’nin sivil savunma alanindaki çalismalari hakkinda konusan Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, "Akreditasyondan dolayi tüm ekibimle gurur duyuyorum. Kartal Belediyesi, dogal afetlerde vatandaslarin yardimina kosmaya devam edecek. Biz hazir bir sekilde, gönüllü bir sekilde bu çalismalarin içinde olmaya, dayanismayi artirmaya devam etmek istiyoruz. Bu anlamda AFAD ile akredite olarak koordinasyonumuzu da artiriyoruz. Böylece dogal afetlere müdahalede daha efektif çalisma sansimiz olacak.” dedi.

Kaynak: İHA