Kardelenlerle Beyaza Bürünen Güzeldere Vadisinden Kartpostallik Görüntüler

Karlarin erinmesi sonrasi açan kardelen çiçekleriyle beyaza bürünen Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Güzeldere Vadisi kartpostallik görüntüler olusturuyor.

Kardelenlerle Beyaza Bürünen Güzeldere Vadisinden Kartpostallik Görüntüler
Bu yil yogun bir kar yagisinin oldugu Bitlis’te bahar yavas yavas yüzünü göstermeye basladi.

Havalarin isinmasi ve karlarin erimesiyle birlikte baharin müjdecisi olarak bilinen kardelenler ve çigdemler de çiçek açti. Özelikle Tatvan ve Hizan ilçeleri arasindaki Güzeldere Vadisi’ndeki sulak alanlarda açmaya baslayan kardelenler, karli daglarla birlikte hayranlik uyandiran görüntüler sunuyor.

Doganin canlanmasi ile birlikte açan kardelen ve çigdem çiçeklerinin olusturdugu manzara drone ile görüntülendi. Vadiyi ziyaret eden fotograf tutkunlari ise bu güzel manzaralari objektiflerine yansitiyor. Olusan manzarayi fotograflamak için vadiye gelen doga fotografçilarindan Fatih Yilmaz, “Bu sene Bitlis’e çok fazla kar yagdi. Karlardan ötürü ve daglardan akan sulardan ötürü de bu Güzeldere Vadisi inanilmaz bir sekilde çiçeklendi. Kardelen çiçekleri açinca bizde buraya doga fotograf severler olarak bu ana taniklik etmek istedik” dedi.

Bir diger doga fotografçisi Yusuf Çakirgöz de, “Bitlis’in Tatvan ilçesindeyiz. Güzeldere mendereslerine geldik. Eriyen karlarin altindan kalan kardelenlerin açmasiyla beraber güzel fotograf havasi olustu. Arkadaslarla beraber buraya geldik. Güzel fotograflar çikiyor. Degerli arkadaslarimizi doga severleri, fotograf severleri bu güzel görüntüyü görmeye eslik etmeye bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA