Kadiköy'de Kurallara Uymayan Taksiciler Cezadan Kaçamadi

Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Sivil Trafik Amirligine bagli ekipler, ticari taksilere yönelik Kadiköy’de denetim gerçeklestirdi. Denetimde, emniyet kemeri takmayan iki taksi sürücüsü ile çalisma ruhsati süresi dolmus bir taksi sürücüsüne toplamda 2 bin 215 TL cezai islem uygulandi.

Kadiköy'de Kurallara Uymayan Taksiciler Cezadan Kaçamadi
Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Sivil Trafik Amirligine bagli ekipler, ticari taksilere yönelik Kadiköy’de Rihtim Caddesi’nde denetim yapti. Denetimde durdurulan araçlarin ruhsati, belediye izin belgeleri ve sürücülerin ehliyetleri kontrol edildi. Ayrica taksi sürücülerinin kisa mesafe yolcu ya da turist seçip seçmedigi ve taksimetre açip açmadigi gibi durumlar da denetlendi.

Denetimlerde Kamil Fikret Aydin isimli ticari taksi sürücüsüne çalisma ruhsati süresinin dolmasi nedeniyle bin 823 TL cezai islem uygulandi. Iki ticari taksi sürücüsüne ise seyir halindeyken emniyet kemeri takmadiklari nedeniyle 196’sar TL cezai islem uygulandi.

Ruhsat süresi dolan taksi sürücüsü Kamil Fikret Aydin,"Eksigimiz yok ama bir kart var. Arabam degisti o kart da arabada kaldi. Patron da yenisini çikaracakti. Eski kartin yenilenmesi gerekiyor henüz yenilenmedi. Yoksa her seyim tamam" dedi.

Kaynak: İHA