Istanbul Havalimani'nda Artirilmis Gerçeklik (AR) Teknolojisiyle Alisveris Dönemi

Istanbul Havalimani’ndaki alisveris alaninda yolculara eslik ederek magazalar hakkinda bilgi veren Artirilmis Gerçeklik (AR) teknolojisi hayata geçirildi. Yolcular, IGA’nin mobil aplikasyonu sayesinde magazalar arasinda gezintiye çikabilmenin yani sira fiyat ve kampanyalar hakkinda da bilgi alabilecek.

Istanbul Havalimani'nda Artirilmis Gerçeklik (AR) Teknolojisiyle Alisveris Dönemi
IGA Istanbul Havalimani, bir objeyi sanal olarak 3 boyutlu bir sekilde mekana yerlestiren ‘gerçek dünya’ teknolojisi olarak adlandirilan Artirilmis Gerçeklik (AR) teknolojisini hayata geçirdi. Dis Hatlar Bosphorus alaninda yolculara eslik ederek magazalar hakkinda bilgi veren ve yönlendirmeler yapan CIGA karakteri, yolculari magazalar arasinda gezintiye çikarmanin yani sira kampanya teklifleri de sunuyor.

Türkiye’de ilk defa bir havalimaninda kullaniliyor

Yolcular, Istanbul Airport uygulamasina giris yaptiktan sonra AR sekmesi üzerinden sisteme erisim saglayabiliyor. CIGA karakteri magazalara yaklastiginda ilgili magaza adi pop-up sekilde beliriyor ve magaza adina tiklandiginda magaza hakkindaki detaylar listeleniyor. AR teknolojisi sayesinde yolculara anlasmali magazalarin kampanya teklifleri ve indirim kodlari veriliyor. Böylece yolcular CIGA karakteriyle magazalari gezerken indirimlerden de yararlanma firsati bulabiliyor. Türkiye’de ilk defa bir havalimaninda kullanilan AR teknolojisi sayesinde, alisveris deneyimine de yeni bir boyut kazandirmis oldu.

IGA Istanbul Havalimani’nda teknolojik alisveris dönemi

Istanbul Havalimani’nda baslatilan yeni uygulamaya iliskin degerlendirmede bulunan IGA Dijital Hizmetler ve Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Ersin Inankul, “Artirilmis Gerçeklik (AR) teknolojisini kullanarak gerçeklestirilecek alisveris IGA Istanbul Havalimani’nin ticareti dijitallestirmesinin ilk adimi olmasi bakimindan son derece önemli. Teknolojik altyapimiz, yolcularimiza sundugumuz hizmet ve alisverisi çesitlendiren genis skalamizla birlikte havalimanimizdaki ticareti gelistirmek adina yaptigimiz yeni bir uygulamayi hayata geçirmenin heyecanini yasiyoruz. Yolcularimiz IGA Istanbul Havalimani’ndaki dinamik kampanyalari ve indirim kodlarini artik AR teknolojisi ile takip edebilecek. AR teknolojisi kullanilarak olusturdugumuz bu Marketplace/Pazaryeri havalimanimizdan seyahat edecek olan yolcularin alisveris keyfine konfor saglamasinin yani sira hizli ve kolay bir alisveris keyfi sunacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA