Inebolu'da Kiyafet Festivali Düzenlenecek

Inebolu Balkan Ülkeleri Dernegi Temsilciligi tarafindan 7 Mayis Hidirellez Senlikleri çerçevesinde kiyafet festivali düzenlenecek.

Inebolu'da Kiyafet Festivali Düzenlenecek


Inebolu’da bir ilk olacak olan kiyafet festivali, 7 Mayis Hidirellez Senlikleri çerçevesinde gerçeklestirilecek. Inebolu Balkan Ülkeleri Dernegi Temsilciligi tarafindan düzenlenecek olan festivalin ön kayit basvurulari basladi.

Festivalle ilgili bilgi veren

Balkan Ülkeleri Dostluk Dernegi Genel Sekreteri Haluk Kaya, "Bizim buradaki amacimiz baharin uyanisi ile her yerde çesitli etkinliklerle kutlanan 7 Mayis Hidirellez Senliklerini ilk kez farkli bir boyutta tüm halkimizin katilimi ile ve çesitli farkli renkli kiyafetler içinde karsilamak istiyoruz. Baris, dostluk ve kardeslik temalari ile birlikte bahari karsilamak istiyoruz. Festival 7 Mayis 2022 tarihinde Inebolu merkezdeki Atatürk Aniti önünden baslayarak bando esliginde kortej seklinde dener ve bayraklarla Osman Sungur Moteli bahçesinde yakilacak. Kamp atesi öncesi farkli kiyafetlerin sergilendigi bir kiyafet yarismasi düzenlenecektir. 5 kisilik jüri kiyafetlere puan vererek erkek ve kadinlarda ayri olmak üzere dereceye girenler belirlenecek ve ilk üçe girenlere kupa verilecektir. Kupa töreni sonrasinda kamp atesi ve türkülerle gece sonlanacaktir. Kamp atesinin etrafinda ’Hayat Bayram Olsa’ sarkisiyla eglence gerçeklestirilecektir. Kiyafet festivaline Kastamonu’dan, Ankara’dan ve çesitli illerden gelecek dostlarimiz ile baharin uyanisini Kutlayacagiz" dedi.

Kaynak: İHA