Iki Mahalle Muhtarindan Örnek Alinasi Yardim Kampanyasi

Eskisehir’de el ele veren iki muhtar, mahallelerinde yasayan ihtiyaç sahibi 130 kisiye hergün iftar yemegi ikram ediyor.

Iki Mahalle Muhtarindan Örnek Alinasi Yardim Kampanyasi
Odunpazari’na bagli Dede ve Orta mahallelerinin muhtarlari, örnek alinmasi gereken bir yardim kampanyasi gerçeklestiriyor. Iki mahalle muhtarinin bir araya gelerek hayirseverlerin destegiyle birlikte hazirlattiklari yemekler, her gün ihtiyaç sahiplerinin iftar sofrasinda yerini aliyor. Ramazan ayi boyunca yemek yapmasi için çagirilan bir asçi tarafindan hazirlanan yemeklerle, her gün iftar saatinden kisa bir süre önce ihtiyaç sahibi 130 kisiye yemek dagitiliyor.

“Günlük 130 kadar kisiye yardimci oluyoruz”

Mahalle muhtarlari olarak giristikleri yardimlasma kampanyasiyla birlikte ihtiyaç sahibi 130 kisiye iftar yemegi ikram ettiklerini belirten Dede Mahallesi Muhtari Ömer Saraçlar, “Sadece Ramazan ayinda degil yil boyu ihtiyaç sahiplerine yardimci olmaya çalisiyoruz. Ramazan ayinin ayri bir önemi oluyor tabi. Bu yil da hayirseverlerimizin bagislariyla aldigimiz erzaklar ile iki mahallede bulunan ihtiyaç sahiplerine yardimci olmaya çalisiyoruz. Yemekler iftara yaklasik 1 saat kala hazirlanmis oluyor. Ihtiyaç sahipleri de evlerinden getirdikleri kaplarla yemek aliyorlar. Herkes evine gidip iftarini yapiyor. Suan için günlük 130 kadar kisiye yardimci oluyoruz. Ramazan sonuna kadar da bu yardimlasma kampanyasini devam ettirecegiz” dedi.



“Hayirseverlerden gelen destekleri birlestirdik”

Hayirseverlerin kendilerine yaptigi yardimlari birlestirerek daha verimli sonuçlar elde ettiklerini belirten Orta Mahalle Muhtari Erol Gürdogan ise su ifadeleri kullandi:

“Iki mahalle muhtari olarak böyle bir kampanya baslatmak istedik. Ayri ayri yapmaktansa hayirseverlerden gelen destekleri birlestirerek büyük bir kesime hitap etmeyi hedefledik. Suan için günde 130 kisiye iftar yemegi ikram ediyoruz. Ramazan boyunca da bu kampanyaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA