Eriyen Karlar Kuyucuk Gölü'nü Doldurdu

Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesi’nin 1’inci, Türkiye’nin ise 13’üncü Ramsar Alani olan ve geçen yil yasanan kurakliktan dolayi tamamen kuruyan Kuyucuk Gölü, eriyen kar sulariyla yeniden canlandi.

Eriyen Karlar Kuyucuk Gölü'nü Doldurdu
Yaklasik 245 hektarlik göl ve 416 hektarlik Ramsar alanina sahip, deniz seviyesinden bin 627 metre yükseklikte olan gölden kus sesleri yükselmeye basladi.

Avrasya-Afrika arasinda göç eden veya kisa süreli konaklayan yüzlerce kus türünü agirlayan göl, eriyen kar ile suya kavusunca yeniden eski günlerine döndü. Yeniden suya kavusan göl havadan görüntülendi.

Kuyucuk Gölü’ne kuslarin tekrar geldigini ifade eden Burak Kaya, “Geçen yil Kuyucuk Gölümüz tamamen kurumustu. Bu yil karin fazla yagmasindan dolayi gölümüz tekrar suyuna kavustu. Gölümüz senlendi ve göçmen kuslarimiz gelmeye basladi.

Halen de gelmeye devam ediyorlar” dedi.

Eriyen karlar ile birlikte yeniden suya kavusan Kuyucuk Kus Gölü’nde basta yaban kazi, yaban ördegi, angit, sakarmeke, uzunbacak, kara boyunlu batagan, dikkuyruk, sigircik, olmak üzere yüzlerce kus türü bulunuyor. Kuyucuk Gölü, dolan suyla birlikte yeniden kuslara ev sahipligi yapmaya basladi.

Tekrar suya kavusan göl havadan görüntülendi.
Kaynak: İHA