Diyarbakir'da 'Turizm Haftasi' Renkli Etkinliklerle Kutlaniyor

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, Turizm Haftasi dolayisiyla fotograf sergisinden konferanslara birçok etkinligi vatandaslarla bulusturuyor.

Diyarbakir'da 'Turizm Haftasi' Renkli Etkinliklerle Kutlaniyor
Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi, kent turizmine katki sunmak amaciyla Turizm Haftasini renkli etkinliklerle geçirecek. Bu çerçevede Kent Müzesi Cemilpasa Konagi’nda 40 fotograftan olusan Zerzevan Kalesi Fotograf Sergisinin açilisi yapildi.

Sergide, farkli fotografçilarin tarihi Zerzevan Kalesi’nde çektigi seçkin eserler, sanatseverlerle bulusturulurken, Zerzevan kazisinda görevli arkeolog ve sergi sorumlusu Sivan Ayus, kaledeki temel yapilarin ve etkinlikler sirasinda seçilen fotograflari sergilediklerini söyledi.

Büyüksehir Belediyesi ve Zerzevan Kalesi kazilari ortakliginda serginin yapildigini belirten Ayus, “Zerzevan Kalesi önemli bir destinasyon merkezi haline geldi. Yerli ve yabanci birçok turistin odak noktasi artik burasi. Zerzevan Kalesi bir turizm noktasi haline geldi. Ziyaretçilere, buradaki fotograflarla kalenin gezilmesi gereken bir yer oldugunu göstermek istiyoruz” dedi.

Serginin Turizm Haftasi boyunca saat 09.00 ile 17.00 arasinda ziyaretçilere açik olacagi ögrenilirken, Zerzevan Kazi Baskani Doç. Dr. Aytaç Coskun, 19 Nisan Sali günü saat 10.00’da Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde Turizm Meslek Lisesi ögrencilerine yönelik ‘Zerzevan Kalesi Kazilarinin Diyarbakir ve Bölge Turizmine Etkileri’ konulu konferans verecegi bildirildi.

Ögretim Görevlisi Cüneyt Ates ise 22 Nisan Cuma günü saat 10.00’da Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu ögrencilerine ‘Diyarbakir’da Gastronomi Turizmi’ konulu konferans düzenleyecek. Ayrica hafta boyunca bando takimi gösterileri, gezi otobüsü konserleri, köy okullarina yönelik geziler yapilacagi duyuruldu.
Kaynak: İHA