Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Israil Tarafindan Sürdürülen Saldirilari Siddetle Kiniyorum'

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Israil’in sürdürdügü saldirilari kinayarak, “Filistin’in çesitli sehirlerinde ve Müminlerin ilk kiblesi Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere yönelik Israil tarafindan sürdürülen saldirilari siddetle kiniyorum” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Israil Tarafindan Sürdürülen Saldirilari Siddetle Kiniyorum'
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, sosyal medya hesaplarindan yaptigi paylasimlarla Israil’in Filistin’deki saldirilarini kinadigi bir mesaj yayimladi. Baskan Erbas, paylasiminda, “Filistin’in çesitli sehirlerinde ve Müminlerin ilk kiblesi Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere yönelik Israil tarafindan sürdürülen saldirilari siddetle kiniyorum” notunu düstü.

“Israil, süphesiz tüm Islam alemini ve insanligin evrensel degerlerini hedef almaktadir”

Diyanet Isleri Baskani Erbas, paylasiminda ek olarak yer alan görseldeki mesajinda ise su ifadeleri kullandi:

“Her yil özellikle Ramazan ayinda Müslümanlara yönelik saldirilarini artiran Israil, kardeslerimizin ibadet özgürlügünü engellemekte, Müslümanlarin yasadigi bölgelerde saldirilarini sürdürmekte ve süphesiz tüm Islam alemini ve insanligin evrensel degerlerini hedef almaktadir. Israil’in müminlerin ilk kiblesi Mescid-i Aksa’ya yönelik saldirilari ve Müslümanlarin hayat alanlarini gasp etmeye yönelik takindigi tahrik ve tehdit dolu politikalari asla kabul edilemez. Saldirilarda vefat eden kardeslerimize Allah’tan rahmet, yaralanan kardeslerimize acil sifalar diliyorum.”
Kaynak: İHA