Denetimlerde Tarihi Geçmis Çok Sayida Ürün Bulundu

Çorum’un Sungurlu ilçesinde, Ramazan ayinin gelmesi ile birlikte denetimlerini siklastiran zabita ekipleri, aralarinda zincir marketlerin de bulundugu çok sayida isyerlerinde son kullanma tarihi geçmis ürünün satildigini tespit etti.

Denetimlerde Tarihi Geçmis Çok Sayida Ürün Bulundu


Belediyesi Zabita ekipleri, ilçe sinirlari içerisinde bulunan marketlerde hijyen, etiket ve tarih denetimi gerçeklestirdi. Yapilan denetimlerde zabita ekipleri, vatandasa satilmak üzere raflara konulan yüzlerce ürünün son kullanma tarihinin geçtigini tespit etti. Zabitalar tarihi geçen gida, süt ve süt ürünleri, bakliyat, et ve et ürünleri ile yumurta ve unlu mamullere imha edilmek üzere el koydu. Denetimler sonucunda son kullanma tarihi geçmis ürünün sattigi belirlenen marketlere idari para cezasi kesildi.

Zabita ekiplerinin sik sik denetimler yaptigini, Ramazan ayinin gelmesi ile birlikte bu denetimlerin daha da arttigini hatirlatan Sungurlu Belediye Baskani Abdulkadir Sahiner, "Vatandaslarimizin sagligi bizim için her seyden önemli. Ilçemizde gida üretimi yapan isletmelere sik sik denetimler yapiliyor. Denetimlerini araliksiz sürdüren ekiplerimiz Ramazan ayi öncesi de gerekli denetimlerini yaptilar ve bundan sonra da sik sik yapacaklar" dedi.

Kaynak: İHA