Çöplüge Dönen Deliçay Deresi Temizleniyor

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde çöp ve ölmüs hayvanlarin atilmasiyla çöplüge dönen Deliçay Deresi’nde temizlik çalismalari baslatildi. Çalismalari yerinde takip eden Düziçi Belediyesi Baskan Yardimcisi Ulvi Anit, temizlenen bölgenin yesil alan haline getirilecegini söyledi.

Çöplüge Dönen Deliçay Deresi Temizleniyor
Düziçi ilçesinde Amanos Daglari’ndan dogup Ceyhan Nehri’ne dökülen Sabun Çayi’na karisan Deliçay Deresi vatandaslarin bilinçsiz kullanimiyla çöplüge döndü. Özellikle ilçe merkezine bagli Karacaoglan Mahallesi’nden geçen kisimlarinin tamamen çöp ve ölmüs hayvan atiklariyla dolan dere, çevreye saldigi kötü koku nedeniyle de vatandaslari zor durumda birakmaya baslamisti. Dere içerisine ve yatagina atilan çöp ve ölmüs hayvan atiklarindan dolayi çöplüge dönen dereyi gündeme getiren Ihlas Haber Ajansi’nin haberi üzerine harekete geçen Düziçi Belediyesi dere etrafinda temizlik ve islah çalismasi baslatti. Is makineleri yardimiyla çöplerin kaldirildigi bölgedeki çalismalari yerinde inceleyen Belediye Baskan Yardimcisi Ulvi Anit, “Bölgeyi güzellestirecegiz, yesil alan haline getirecegiz. Suanda zeytin agaci dikmeyi degerlendiriyoruz” dedi.

Temizlenen bölgenin yesil alan haline getirilecegini ifade eden Düziçi Belediyesi Baskan Yardimcisi Ulvi Anit, “Ihlas Haber Ajansi’nin daha önceden yapmis oldugu haberin ardindan Deliçay üzerinde bulunan ve geçmis yillara ait çöplerin temizligini yapiyoruz. Bölgeyi güzellestirecegiz, yesil alan haline getirecegiz. Suanda zeytin agaci dikmeyi degerlendiriyoruz. Sayin ilçe sakinleri bu ilçe hepimizin. Ilçemizi ne kadar temiz tutarsak o kadar güzel olur. Atilan çöpleri çevreye duyarli bir belediye olarak elimizden gelenin en iyisini yapiyoruz” diye konustu.

Derenin temizlenmesini yakindan takip eden vatandaslar da, “Ihlas Haber Ajansi’nin yapmis oldugu haberden sonra suanda hazirliklar basladi.

Görüntü kirliligi ve kötü kokusu saçan Deliçay Deresi’ni islah ediyorlar. Emegi geçen herkese tesekkür ederiz. Düziçi Belediyesi ekipleri vatandaslar tarafindan atilan çöpleri temizliyor” seklinde konustular.
Kaynak: İHA