Bolu'da, 'Adalet' Ve 'Satranç' Bir Araya Geldi

Bolu’da, 150 sporcunun katildigi 23 Nisan ve Adalet Satranç Turnuvasi Cumhuriyet Bassavcisi Ahmet Bektas’in yaptigi ilk hamleyle basladi.

Bolu'da, 'Adalet' Ve 'Satranç' Bir Araya Geldi
Edinilen bilgiye göre, Bolu Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Bolu Cumhuriyet Bassavciligi ve Türkiye Satranç Federasyonu Bolu Il Temsilciligi tarafindan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri dolayisiyla satranç turnuvasi düzenlendi.

4 farkli kategoride 150 çocugun katildigi turnuva Turgut Özal Anadolu Lisesi’nde Cumhuriyet Bassavcisi Ahmet Bektas’in ilk hamlesiyle basladi.

Turnuvanin ilk hamlesini yaptiktan sonra açiklamalarda bulunan Bektas, “Adalet ile satranci bir araya getirmek istedik. Bolu Cumhuriyet Bassavciligi olarak federasyonla böyle bir turnuva organize ettik. 2 gün sürecek turnuva sonunda da dereceye giren çocuklara çesitli ödüller takdim edilecek. Satranci bir oyundan ziyade spor gibi degerlendirmek lazim. Gerçekten çocuklari, gençleri ya da her yas grubundaki kisiyi kötü aliskanliklardan koruyan bir spor. Dolayisiyla bunun desteklenmesi lazim” dedi.

Toplam 6 tur üzerinden oynanacak ve 8 yas alti, 10 yas alti, 14 yas alti ile açik kategori olmak üzere 4 kategoride gerçeklesen turnuva, yarin yapilacak müsabakalarin ardindan ödül töreniyle sona erecek.
Kaynak: İHA