Bayburt'ta AFAD Gönüllülük Sistemi Tanitiliyor

Bayburt Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ekipleri, kiz ögrenci yurdunda ‘Afet Farkindalik ve Afet Gönüllülük Sistemi’ bilgilendirmesi egitimi vererek farkindalik olusturuyor.

Bayburt'ta AFAD Gönüllülük Sistemi Tanitiliyor
Acil durum anlarinda aranmasi gereken numaralarin hatirlatildigi egitimde AFAD Gönüllülük Sistemi hakkinda katilimcilar bilgilendirilirken, afet öncesinde, sirasinda ve sonrasinda neler yapilmasi gerektigi de katilimcilara aktarildi. Yapilan egitimler ile bireyden baslayarak toplumun tüm kesimine, afetlerin ilk 72 saatine hazirlikli olmalari için afete hazirlik kültürünü kazandirmak, bireylerde farkindalik olusturmak, bireyler ile yasadiklari mekânlarda alabilecekleri temel önlemleri paylasmak, bireylerin afetlerde dogru davranis sekillerini ögrenmelerini ve uygulamalarini saglamak, afet ve acil durum planlarinin yapilmasina yönelik bilgilendirme yaparak, alinabilecek temel önlemleri paylasmayi amaçlaniyor. Bireysel çikarlarini gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydali olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanini, bilgi birikimini, yetenegini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sirasinda ve sonrasinda çalismalara katki saglayan AFAD Gönüllüleri, toplumsal dayanisma ve yardimlasmayi ilke olarak görüyor.

Bu çerçevede, Bayburt Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ekiplerince 2022 Destek AFAD Gönüllüleri Projesi dâhilinde, Aglarbaba Kiz Ögrenci Yurdu’nda yurt personeline, Gönüllülük Sistemi, Afet Acil Mobil Uygulamasi ve afet çantasi konularinda bilgi verilerek, ilgili konulari kapsayan brosürler dagitildi.
Kaynak: İHA