Balikesir'de Çiftçiler Iki Yil Aradan Sonra Iftarda Bulustu

Balikesir’in Burhaniye ilçesinde, çiftçiler iki yil aradan sonra toplu iftarda bir araya geldi. Ilçenin kirsal Kizikli mahallesinde sokakta kurulan iftar masalari yüzlerce çiftçiyi bulusturdu.

Balikesir'de Çiftçiler Iki Yil Aradan Sonra Iftarda Bulustu
Burhaniye’ de, özellikle kirsal mahallelerde asirlardir devam eden toplu iftar gelenegi iki yil aradan sora yeniden basladi.

Pandemi nedeniyle yapilamayan iftar yemekleri yüzlerce çiftçiyi bulusturdu. Ilçe merkezine 5 kilometre uzakliktaki Kizikli Mahallesinde sokaklara kurulan masalarda, köylü kadinlarin hazirladigi tatlisindan tuzlusuna 7 çesit yemek ikram edildi. Iftar yemegini her gün bir kisi üstlenirken, bu defaki yemegi de Halil Ibrahim Bozkurt verdi. Iftar öncesi Kuran ve ilahiler okunurken, ezanin okunmasi ile birlikte yemekler yendi. Konuklara tesekkür eden Halil Ibrahim Bozkurt, “ Ramazanin gelenegi olarak yapilan iftar yemeklerini iki seneden beri yapamiyorduk. Pandemiden dolayi yapamiyorduk. Iki sonra yapilmaya baslandi. Gelenlerden Allah razi olsun” dedi.

Mehmet Karabulut da, “ Hastalik sebebiyle iki senedir yapamiyorduk. Biz de misafir olarak geldik. Ne mutlu. Yapanlardan Allah razi olsun” dedi.

Mehmet Karakobak ise, “Köyce mutluyuz. Bütün millet buna aliskin. Böyle birbirini görüyor ve birbiri ile iç içe oluyor. Muhabbetli oluyor” dedi.

Din görevlisi Erman Ercan da,” Allah kabul etsin. Mübarek Ramazani serif ayina kavustuk elhamdülillah. Pandemiden dolayi böyle uzunca bir ara ayri kalmistik bu iftar sofralarindan, bu birlik ve beraberlikten Hamd olsun simdi bu pandemi bitti. Hepimiz toplandik. Yüzlerce kisi burada. Insallah, Kuran okuduk. Ilahiler söyledik. Rabbim orucumuzu ve iftarimizi kabul buyursun Insallah.” diye konustu.

Kaynak: İHA