Bakan Mus Açiklamasi 'Ihracatin Artmasiyla Beraber Tir Trafiginde Bir Yogunluk Söz Konusu'

Artvin’de Sarp Sinir Kapisi’ni ziyaret eden Ticaret Bakani Mehmet Mus, artan tir trafiginin en optimum seviyede yönetilebilmesi için gümrük idaresi çesitli tedbirler aldigini belirterek "Ihracatin artmasiyla beraber tir trafiginde bir yogunluk söz konusu. Dolayisiyla bu artan trafigi en optimum seviyede yönetilebilmesi için gümrük idaresi çesitli tedbirler aliyor. Simdi konustugumuz bazi önlemler de var. Onunla alakali bazi adimlar da atacagiz" dedi.

Bakan Mus Açiklamasi 'Ihracatin Artmasiyla Beraber Tir Trafiginde Bir Yogunluk Söz Konusu'
Ticaret Bakani Mehmet Mus, Artvin’in Kemalpasa ilçesinde bulunan Sarp Sinir Kapisinda incelemelerde bulundu. Gümrük idaresiyle toplanti düzenleyerek bilgi alan Mus, daha sonra gümrük sahasini gezdi.

Burada basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Bakan Mehmet Mus “Burasi bizim önemli ve yogun kapilarimizdan bir tanesi. Baharin gelmesiyle beraber hem yolcu trafiginde yani sivil araçlarin ve yayalarin gelis gidisinde ciddi bir yogunluk var. Hem de ihracatin artmasiyla beraber tir trafiginde bir yogunluk söz konusu. Dolayisiyla bu artan trafigi en optimum seviyede yönetilebilmesi için gümrük idaresi çesitli tedbirler aliyor. Simdi konustugumuz bazi önlemler de var. Onunla alakali bazi adimlar da atacagiz. Hem sürecin hizlandirilmasi hem de bu yasanan yogunlugun içeriye dogru alinip gerekli islemlerin yapilmasi noktasinda bazi düsüncelerimiz söz konusu. Fizibilite çalismasini yapip nihai karar verecegiz. Planinin üzerinde çok bir büyük bir tir trafigi ve yolcu trafigi oldugundan dolayi kapida bir yogunluk yasanabiliyor. Optimum seviyede yönetilebilmesi için büyük bir çaba var. Ben de bu tedbirlere yerinde incelemek için bugün buraya bir ziyarette bulundum” ifadelerini kullandi.

Açiklamanin ardindan Bakan Mus, bir dizi ziyaretler yapmak üzere il merkezine hareket etti.
Kaynak: İHA