ADÜ'de 'Geleneksel Halk Bilimi Günleri III Paneli' Gerçeklesti

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati Bölümü tarafindan düzenlenen ’Geleneksel Halk Bilimi Günleri III’ konu baslikli panel gerçeklesti.

ADÜ'de 'Geleneksel Halk Bilimi Günleri III Paneli' Gerçeklesti


Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’ndaki etkinlige, Fen Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kubilay Metin, Türk Dili ve Edebiyati Bölüm Baskani Prof. Dr. Caner Isik, akademik ve idari personelin yani sira çok sayida ögrenci katildi.

Panelin açilis konusmasini yapan Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Halk Edebiyati Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Caner Isik, geleneksel hale gelen III. Halk Bilim Günlerinin önemine degindi. Bir milletin asli degerlerinin kaynagi olan halk kültürünün önemini vurgulayan Prof. Dr. Caner Isik, ögrencilerin; köylere ve mezralara giderek yapmis olduklari derlemelerden seçmelerle bu panelin ortaya çiktigini ifade etti ve organizasyonda emegi geçenlere tesekkür etti.

Halk bilim doktoranti Bircan Kayacan’in 1. oturumu baslattigi panelde, Fatih Köse ‘Kapuzlu Köyü Folkloru’, Fatma Varol ve Hüseyin Çakar ‘Manisa Yunt Dagi Köyleri Folkleri’, Perihan Demiray ‘Afyon Dereçine Kasabasi Folkloru’ hakkinda bilgi verdi.

Doktorant Gülbahar Odabasi Yilmaz’in oturum baskanliginda gerçeklesen ikinci oturumda; Melis Can ‘Zeybeklik Kültürü Folkloru’, Aysenur Gölcük ve Sümeyye Ekinci ‘Unutulmaya Yüz Tutmus Efeler’, Eda Ertekin ‘Igdir’da Nevruz Bayrami’ konularinda bilgi verdi.

Folklor Arastirmacisi Kenan Çiftçi’nin oturum baskanliginda gerçeklestirilen 3. oturumda; Rabia Çaliskan ‘Antalya Ilçesinden Vakifli, Hidirbey, Senköy Tarihleri’, Muhammed Yilmaz ‘Bitlis Tarihi Çarsisi Folkloru’, Deniz Barbaros ‘Amasya Göynücek Kafarli Köyü Folkloru’ ve Melis Çagla ‘Gaziantep Nizip Kültürü’ konularinda bilgi verdi.

Slaytlarla ve türkülerle desteklenerek gerçeklestirilen oturumlarda; köy folkloru baglaminda köy tarihi, halk el sanatlari, geleneksel yemekler, geleneksel oyunlar anlatildi. Oturumlarin ardindan Fen-Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Nahmedov, ‘Geleneksel Halk Bilimi Günleri’ etkinliginin genel degerlendirmesini yapti.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kubilay Metin’in ögrencilere çalismalarindan dolayi tesekkür belgesi vermesi ve toplu fotograf çekimi ile program sona erdi.
Kaynak: İHA