27 Yabanci Uyruklu Kadini Is Vaadiyle Kandirarak Getirdigi Trabzon'da Fuhus Yaptirdi Ama Polisten Kaçamadi

Türkiye’ye yasadisi yollarla giris yaptiktan sonra Özbekistan, Türkmenistan, Kirgizistan gibi ülkelerden gelen 27 kadini is vaadiyle kandirarak Trabzon’a getiren ve pasaportlarina el koyduktan sonra zorla fuhus yaptiran yabanci uyruklu kadin yakalandi.

27 Yabanci Uyruklu Kadini Is Vaadiyle Kandirarak Getirdigi Trabzon'da Fuhus Yaptirdi Ama Polisten Kaçamadi
Edinilen bilgiye göre, Trabzon Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Ahlak Büro Amirligi ekiplerince farkli tarihlerde fuhus nedeniyle yakalanan 27 yabanci uyruklu kadinin alinan ifadelerinde A.K. isimli kadin tarafindan is vaadiyle Türkiye’ye getirildikleri, pasaportlarina el konulduktan sonra zorla fuhus yaptirildigi tespit edildi. Alinan ifadelerinin ardindan polis ekiplerince yapilan incelemede 2017 yilinda ‘Fuhsa Tesvik Aracilik veya Zorlama’ suçundan islem yapilarak sinir disi edilen A.K. isimli kadin sahsin ayni yil yasadisi yollarla Türkiye’ye giris yaptigi anlasildi.

Trabzon’da kaçak olarak bulundugu sürede yakalanmamak için sürekli ikamet degistirdigi tespit edilen A.K. isimli kadinin yakalanmasi için polis ekiplerince 6 ay boyunca israrli takip çalismasi yürütüldü. Özbekistan, Türkmenistan, Kirgizistan gibi çesitli ülkelerden is vaadiyle kandirarak Türkiye’ye getirdigi kadinlari fuhsa sürükleyen A.K. isimli kadinin saklandigi ev polis ekiplerince tespit edildi. Ahlak Büro Amirligi ekiplerince yapilan çalismanin ardindan A.K. isimli kadin yakalanarak gözaltina alindi. Insan ticareti, fuhsa tesvik, aracilik veya zorlama suçlarinin firari süphelisi olarak aranan A.K. isimli kadinin emniyetteki sorgusunun ardindan sinir disi edilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA