20 Metrekarelik Dükkânda Yarim Asirdir Zamana Ayar Veriyor

Hayatinin 55 yilini saatler arasinda geçiren tamirci Sebahattin Tanoglu, yarim asirdir 20 metrekarelik küçük bir saatçi dükkâninda zanaatini icra ediyor.

20 Metrekarelik Dükkânda Yarim Asirdir Zamana Ayar Veriyor
Erzincan’da yasayan 74 yasindaki Sebahattin Tanoglu, yarim asri askindir 20 metrekarelik dükkâninda saat tamir ediyor. Ilk kez 1960’li yillarda abisinin telkin ve israrlariyla saatçide çalismaya basladi.

Çirak olarak bir süre çalisip askere giden Tanoglu, 1970’de Merkez Çarsisi’nda dükkânini açarak kendi isini yapmaya basladi.

Tanoglu o gün bu gündür 20 metrekarelik dükkâninda akreple yelkovanin kovalamacasina taniklik ediyor.

“Sadece para kazanmak için bu is yapilmaz”

Saat ustasi Sebahattin Tanoglu, meslege ilk basladigi günden günümüze kadar yaptigi ise büyük önem verdigini belirterek, yalnizca para kazanmak için çalismadigini vurguladi. Önemli olan elindeki isinin bitmesinin oldugunu söyleyen Tanoglu, “1970 yilinda bu dükkâni açtim. O gün bu gündür burada ugrasip durdum. Bezmedim, usanmadim, çalistim 3 tane çocuk büyüttüm. Onlari okuttum, evlendirdim, ev bark sahibi ettim. Simdi bizim yaptigimiz bu meslekte bir isi eline aldiginiz zaman mutlu oluyorsun. Yani biz para kazanacagim diye degil. Evvela elinde ki isi bitirmek istiyorsun. Öyle günler oldu ki geceleri bile saat yapiyordum. Sabahlara kadar ugrasiyorduk. O zamanlar bütün saatler kurmali, simdi ki gibi elektronik yok. Erzincan depreminden sonra çevrem hep kapat burayi baska bir yere gidelim dediler. Fakat bir türlü buradan ayrilamadim. Cep saatleri, masa saatleri gibi seylerle ugrasiyorduk. Simdi hep elektronik saatler, pilli saatler oldugu için bizim isimiz de bitti. Sadece pil tak pil çikart baska bir is yaptigimiz yok. Yanimda yetistirdigim çikarlardan biri vali oldu gitti, bir tane yetistirdim belediye de soför oldu gitti, bir tanesi banka müdürü oldu. Artik simdi gelen de yok, bu ise heves veren de yok. Simdi bir cep saatine direk takacak Erzincan’da sayili arkadas vardir, daha da kimse yok” diye konustu
Kaynak: İHA