Yarali Halde Bulunan Ishak Kusu Koruma Altina Alindi

Ordu’nun Ünye ilçesinde yarali halde bulunan ve Türkiye’de yasayan en küçük baykus türü oldugu bilinen ‘Ishak kusu’ koruma altina alindi.

Yarali Halde Bulunan Ishak Kusu Koruma Altina Alindi
Ünye Devlet Hastanesi bahçesinde gündüz saatlerinde yesillik alanda sokak köpeklerin havladigini gören hastane çalisanlari, olay yerine gittiginde yerde halsiz halde uçamayacak durumda olan baykus ile karsilasti. Durumu hastane yönetimine ileten personeller daha sonra Tarim ve Orman Bakanligi 11.Bölge Müdürlügü Doga Koruma ve Milli Parklar Ünye Sefi Saygin Yildirim’a haber verdi.

Doga Koruma ve Milli Parklar Sefi Saygin Yildirim tarafindan incelenen kusun Türkiye’deki en küçük baykus türü olan Ishak kusu (Otus Scops) oldugu tespit edildi. Ilk müdahalesi Veteriner Hekim Ali Güngör tarafindan yapilan beslenme bozuklugu nedeniyle bitkin düstügü tespit edilen kus, bakim ve tedavilerinin tamamlanmasinin ardindan tekrar dogaya salinacak.

Ishak kusu Türkiye’de popülasyonu azalma egiliminde olan tarim arazilerindeki fare ve diger kemirgenleri avlayarak dogal dengeye katki sundugu için ‘tarim dostu’ hayvan türü olarak biliniyor.
Kaynak: İHA