Üreticilere 13 Ton Tohum Dagitildi

Ordu’nun Akkus ilçesinde Büyüksehir Belediyesi tarafindan “Kendi kendine yeten bir Ordu” sloganiyla yapilan çalismalar anlaminda, Akkus’taki çiftçilere 13 ton tohum dagitildi.

Üreticilere 13 Ton Tohum Dagitildi
Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan “Atil Tarim Arazilerinin Degerlendirilmesi Projesi” anlaminda Akkus’taki üreticilere 13 ton nohut, mercimek, arpa, yulaf ve yonca tohumu dagitildi. Ilçe Kaymakami Emrah Aslan ile birlikte tohumlari üreticilere dagitan Akkus Belediye Baskani Isa Demirci, proje ile geçtigimiz yil 500 dekardan fazla atil tarim arazisinin üretime açildigini, çiftçilere yapilan destekle bu sayinin her geçen yil artacagini söyledi.



“Hedef kendi kendine yeten Ordu”

Tüm dünyada küresel bir tarim krizinin yasandigi dönemde Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan “Kendi kendine yeten bir Ordu” sloganiyla yapilan çalismalarin çok yerinde oldugunu söyleyen Akkus Belediye Baskani Isa Demirci, “Akkus ilçemizde çiftçilerimiz topraklarini terk etmemis ve üretime her zaman katki saglamislardir. Bizler de Büyüksehir Belediyemizle birlikte hizmetin sadece yol ve sudan ibaret olmadigini gösterme adina her daim çiftçilerimizin yaninda olmaya devam ediyoruz. Ordu Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mehmet Hilmi Güler, göreve geldigi günden itibaren Ordu’da tarim ve hayvancilik konusunda üreticilerimizin her daim yaninda oldu ve olmaya da devam ediyor. Bugün burada nohut, mercimek, arpa, yulaf ve yonca tohumlarini siz degerli çiftçilerimize bos arazi kalmasin, ekonomimize katki saglansin diyerek dagitiyoruz. Proje ile ilçemizde geçtigimiz yil 500 dekardan fazla atil tarim arazisi üretime kazandirildi. Insallah bu desteklerle bu sayi daha da artacak. Ben desteklerinden dolayi Ordu Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mehmet Hilmi Güler’e çok tesekkür ediyor, çiftçilerimize bol ve bereketli ürün temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA