Sosyal Medya Mesajlari Satisa Dönüsecek

E-ticaret firmalarinin satis yaptiklari tüm kanallarda senkronizasyon saglayan Shopside, ‘Sosyal Medya Siparis Modülü’nü gelistirdi.

Sosyal Medya Mesajlari Satisa Dönüsecek


E-ticaret yapanlar için pazaryerleri ve kendi satis magazalari kadar önemli bir mecra da sosyal medya. Satis yapmayi herkes için mümkün kilan bu mecranin, e-ticaretteki yerinin giderek büyüyecegi öngörülüyor. E-ticaret firmalarinin satis yaptigi tüm kanallarda senkronizasyon saglayan ve e-ticaret ile alakali tüm islemlerin tek bir panel üzerinde yapilmasina olanak saglayan e-ticaret yönetim uygulamasi Shopside, buradan yola çikarak önemli bir gelistirmeye imza atti. Türkiye’de ilklerden olan ‘Sosyal Medya Siparis Modülü’, Shopside’in yani sira satistan faturalamaya uçtan uca çözümler sunan ‘Parasüt E-Ticaret Paketi’ kapsaminda Parasüt kullanicilarinin da hizmetine sunuldu.

“Gelistirdigimiz modül satislari ve müsteri memnuniyetini artiracak”

Sosyal medya üzerinden yapilan e-ticaretin hem satici hem de alicilara büyük kolaylik sagladigini aktaran Shopside COO’su Umut Köseoglu, “Özellikle mobil cihazlarin kullaniminin artmasiyla birlikte kullanicilar Instagram üzerinden satis yapan butikleri daha fazla tercih etmeye basladi.

Ancak bu kanal üzerinden gelen siparis isteklerini yanitlamak, siparis talepleri ile diger mesajlari ayirmak özellikle butik büyüdükçe giderek zorlasmaya basliyor. Biz de buradan yola çikarak Türkiye’de bir ilk olan ‘Sosyal Medya Siparis Modülü’nü gelistirdik. Sohbet ederken ayni anda satis yapmayi saglayan bu modül sayesinde Instagram butikleri tipki diger e-ticaret kanallarinda oldugu gibi satislarini kolaylikla yönetebilecek. Bu da satislarina ve müsteri memnuniyetine olumlu yönde yansiyacak. Çünkü Instagram’da gözden kaçabilen siparislerin tamaminin yakalanmasini ve müsterilere daha hizli dönüs yapilmasini saglayacak. Ilk etapta Instagram üzerinden yayina aldigimiz modülü önümüzdeki süreçte, e-ticaret yapilabilen diger sosyal medya mecralari için de kullanima açacagiz” dedi.



Verilen bilgiye göre modül, Instagram hesabini platforma baglamaya olanak taniyor. Böylece Instagram magazasi üzerinden gelen direkt mesajlar platform üzerinden aninda görülüyor, bunlara yanit verilebiliyor. Bu mesajlar arasinda yer alan siparis isteklerine yönelik kayit olusturuluyor. Ardindan siparisin kargo fisi çikartilip, fatura kesiliyor. Siparis, tüm satis kanallari ile ayni ekranda göründügünden, e-ticaret satislari çok daha verimli bir sekilde yönetilebiliyor. Parasüt E-Ticaret paketi kapsaminda yer alan modül, kullanicilarin hem hata payini hem de is yükünü en aza indirmelerine olanak sagliyor.
Kaynak: İHA