Plastik, Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Uzmani Doç. Dr. Ahmet Duymaz, Meme Küçültme Ameliyatlarinda Yeni Dönemi Anlatti

Meme büyüklügünün insanlarin sosyal yasamlarini olumsuz etkiledigini dile getiren Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmani Doç. Dr. Ahmet Duymaz, özellikle estetik duruslarina önem veren kadinlarin en çok muzdarip oldugu konularin basinda bu durumun geldigini söyledi.

Plastik, Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Uzmani Doç. Dr. Ahmet Duymaz, Meme Küçültme Ameliyatlarinda Yeni Dönemi Anlatti
Ahmet Duymaz, meme büyüklügünün (Meme hiperterofisi-gigantomastia) yapilan estetik bir ameliyat ile basarili bir sekilde küçültüldügünü kaydetti.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmani Doç. Dr. Ahmet Duymaz, meme küçültme operasyonlarinda fazla süt bezleri, yag dokularini ve fazla cildi çikartilarak meme ucu ve meme bezlerinin hacmini azaltabileceklerini aktardi.

“Meme büyüklügünün vücuda zarari var midir?”

Memelerin gerektiginden daha büyük olmasinin kadinlarda hem fiziksel hem de ruhsal olarak sikintiya yol açabildigini ifade eden Duymaz, kisinin sikayetlerinin salt estetik kaygilardan kaynaklanabildigi gibi, bir dizi fiziksel sikayet de eslik edebilecegini söyledi.

Kisinin estetik durusunda bozukluklara neden olan meme büyüklügünün hem fiziksel hem psikolojik etkilerine deginen Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmani Doç. Dr. Ahmet Duymaz, “Memelerin asiri büyük olmasindan kaynaklanan fiziksel yakinmalarin basinda sirt ve boyun agrilari, kambur durus, meme altindaki ciltte asiri terlemeye bagli tahris ve pisik, sütyen askisinin omuz bölgesinde iz ve yaralara sebep olabilecegini söyledi.



“Meme küçültme ameliyati hangi hastalara yapilir”

Meme gelisimini tamamlamis, memesinde riskli kitle bulunmayan ve büyüklügünden sikayetçi kadin hastalara bu ameliyatin yapilabildigini söyleyen Duymaz, “Estetik bozukluk meydana getiren ve kadinsi meme dokusu gelisimine sahip erkeklerde de meme küçültme ameliyati yapilabilir” diye konustu.



“Meme ameliyati riskli midir?”

Meme ameliyatlarinin dogru sekilde yapilmadigi durumlarda büyük risk teskil edebilecegini ifade eden Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmani Doç. Dr. Ahmet Duymaz, “Bu ameliyati yapacak olan doktorlarin is deneyimleri ve basarilari çok önemlidir. Çünkü meme küçültme ameliyatlari son derece hassas bir ameliyattir. Ameliyat sonrasinda nadir de olsa enfeksiyon ve kanama durumlari görülebilir. Ya da meme basi duyusu çok olumsuz etkilenebiliyor. Ameliyat sirasinda süt kanallari az da olsa zarar görebileceginden ameliyat sonrasi memenin süt verme potansiyeli de düsebiliyor” dedi.



“Meme ameliyati sonrasi hastalar nelere dikkat etmelidir?”

Ameliyat sonrasi özellikle ilk aylarda çok dikkat edilmesi, alkol, sigaradan uzak durmalari gerektigini ve meme ameliyati sonrasi agir egzersizlere 7 ile 8 hafta ara vermelerini ve bu süre zarfinda özel sütyenler giymeleri gerektigini söyleyen Duymaz, bu ameliyatin sadece estetik bir ameliyat degil boyun, bel ve sirt agrilarini azalttigi, kisinin pöstürünü düzelttigi sosyal güvenini kazandirdigi için fonksiyonel bir ameliyat oldugunu söyledi.



“Doç. Dr. Ahmet Duymaz kimdir?”

Avrupa board sertifikali Doç. Dr. Ahmet Duymaz 2000 yilinda Selçuk Üniversitesi Meram Tip Fakültesinden mezun oldu, plastik cerrahi uzmanligini 2009 yilinda ayni üniversitede tamamladi. Çesitli kongrelerde yaptigi klinik çalismalar ile birincilik ve ikincilik ödülleri kazandi. ABD’de "Mayo Klinik’te“ arastirmalar yapti. ABD’den döndükten sonra bir süre Akdeniz Üniversitesi tip fakültesi plastik cerrahi kliniginde ögretim üyesi olarak çalisti ve yüz nakilleri ameliyatlarinda bulundu. 2017’de doçentlik unvanini aldi, ilgi alanlari arasinda meme, karin, yüz ve vücut estetik ameliyatlari vardir.
Kaynak: İHA