Mardin Valisi Demirtas Açiklamasi 'Yaklasik 900 Bin Asi Yaptik'

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, ilçelerde vatandaslarla iftar sofrasinda bir araya gelmeye devam ediyor.

Mardin Valisi Demirtas Açiklamasi 'Yaklasik 900 Bin Asi Yaptik'
Mardin Büyüksehir Belediyesi tarafindan Ramazan ayi etkinlikleri dahilinde ilçelerde gerçeklestirilen iftar programlari çerçevesinde Vali Demirtas, Ömerli ilçesinde vatandaslarla bir araya geldi.

Ömerli Kaymakamliginin destek verdigi iftar programina, Vali Demirtas’in yani sira esi Beyhan Demirtas, 25 ve 26. Dönem Mardin Milletvekili ve AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroglu, Kaymakam Abdullah Huzeyfe Çakmak, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaslar katildi.

Programda yemek kazanlarinin basina geçen Vali Demirtas, vatandaslara yemek dagitirken iftar öncesi kurulan sofralari tek tek gezip vatandaslari selamlayarak ramazanlarini tebrik etti.

Iftar yemegine katilan vatandaslara tesekkür eden Vali Demirtas, birligin, beraberligin, rahmetin, yardimlasma ve dayanismanin simgesi olan ramazanda ülkede dayanismayi, birligi ve beraberligi daha da güçlendireceklerini ifade etti.

Yasanan pandemi süreci nedeniyle iki yildir vatandaslarla bir araya gelemediklerini belirten Vali Demirtas, devletin aldigi tedbirler ve vatandaslarin duyarliligi sayesinde zorlu sürecin atlatildigina deginerek, sunlari söyledi:

“Birlikte iftar, sahur yapamadik, Teravih ve Cuma namazlarina gidemedik. Ancak sag olsun basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere devletimizin almis oldugu tedbirler, duyarli vatandaslarimizin asi sürecini çok iyi takip etmesi ve saglik teskilatimizin çok güzel bir sekilde organize olmasi sayesinde Mardin’de yaklasik 900 bin asi yaptik. Bunun 450 bini 1. ve 2.doz asi oldu. Herkese tesekkür ediyoruz. Ama en basta Sayin Cumhurbaskanimiza tesekkür ediyoruz. Özellikle yaslilarimizi düsündü. Onlara bir takim kisitlamalar getirdi. Önce yaslilarimiza asiyi yaptik sonra asagiya dogru inmeye basladik. Devletimize faturasi çok ama bugün milletimize faturasi azsa bunda devletimizin göstermis oldugu duyarligin çok önemli oldugunu düsünüyorum.”

“Etrafimiz ates çemberine dönmüs”

Türkiye’nin sinir komsulari olan ülkelerde yasanan savaslar nedeniyle etrafinin ates çemberine döndügünü ifade eden Vali Demirtas, “Sinir komsumuz olan Suriye’de 10 yildan beridir bir dram var. Insanlar kendi evlerinden, yurtlarindan edinmisler. Bugün hemen yani basimizda Karadeniz’de sinir komsumuz olan Rusya ve Ukrayna’da ciddi anlamda bir savas var. Onun için bizim çok dikkat etmemiz lazim. Bizim birlik ve beraberlik içerisinde olmamiz lazim. Çok uyanik olmamiz lazim. Bu kardesligimizi daha artirabilecek dayanisma içerisinde olmamiz lazim. Bizde bu dayanismayi saglamak için Ömerli Belediyemiz ve Kaymakamligimiz ile beraber bir iftar programi düzenledik” dedi.

Il Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafindan yapilan duanin ardindan program sona erdi.
Kaynak: İHA