Küçükbas Hayvanlar Salgin Hastaliklara Karsi Asilaniyor

Erzincan’da küçükbas hayvanlara yönelik baslatilan asilama ve küpeleme çalismalari devam ediyor.

Küçükbas Hayvanlar Salgin Hastaliklara Karsi Asilaniyor
Erzincan Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekiplerince 2022 Yili Hayvan Hastaliklari Ile Mücadele Programi çerçevesinde küçükbas hayvanlar asilaniyor. Veteriner hekimler, veteriner saglik teknikerleri ve teknisyenler ile hayvan hastaliklari ile mücadele sürdürülüyor. Çalismalar çerçevesinde 240 bin yeni dogan kuzu küpeleme islemi ile kimliklerine kavusurken veba asisi (PPR) ile salgin hastaliklardan kurtuluyor. Öte yandan Erzincan genelinde toplamda 591 bin olan küçükbas hayvanlarin da tümü vebaya karsi asilanirken, disi hayvanlara ise brucella asisi uygulaniyor.

2022 Yili Hayvan Hastaliklari Ile Mücadele Programi çerçevesinde asilama çalismalarina titizlikle devam eden Hayvan Sagligi Yetistiriciligi ve Su Ürünleri Subesi Müdürlügü ekipleri, hayvan hastalilariyla etkin mücadele için isletme, köy ve ilçe merkezi asilama oranin yüzde 80 olmasi gerektigini belirtti.

Asi etkenli anaflaktik sok ve yavru atma durumlarinda ise hayvan tazminatlarinin Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan ödendiginin de altini çizen ekipler, salgin hastaliklarla mücadelede asinin önemine deginerek çiftçilerin asilama konusunda daha duyarli olmalarini istedi.
Kaynak: İHA