Kars'ta Kaldirim Isgali Çikmazi

Kars’ta yillardan beri aliskanlik haline getirilen kaldirim isgallerine çözüm bulunamiyor. Belediye ve trafik ekiplerince uyarilarak malzemeleri kaldirimdan kaldirilan esnaf, görevliler gittikten sonra yeniden kaldirimlari isgal ediyor.

Kars'ta Kaldirim Isgali Çikmazi
Kars’ta esnafin kaldirim isgaline çözüm bulunamiyor. Yillardan beri esnaf kaldirimlari vitrin olarak kullaniyor. Sabah erken saatlerde isyerlerini açan esnafin ilk isi dükkanin içerisinde bulunan malzemeleri disari çikarmak. Yaklasik 1,5 saat süren bu islemin ardindan kaldirimlar malzemelerle dolarken, vatandaslar ise kaldirimda yürüyecek yer bulamayinca mecburen yolda yürüyerek kazalara davetiye çikariyor.

Kaldirim isgaline son vermek için Kars Belediye Baskanligi Zabita Müdürlügü ile Il Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme ve Tescil Sube Müdürlügü ekipleri ortaklasa kaldirim isgallerinin önüne geçilmesi için denetim yapti.

Ekiplerin ortaklasa yaptigi denetimlerde kaldirim isgali yapan ve caddeye duba ve benzeri malzeme koyarak araçlarin park yapmasina izin vermeyen esnaf uyarilarak, koyduklari malzemeler kaldirildi.

Ekiplerin uyarisiyla kaldirilan malzemeler, ekipler bölgelerden ayrildiktan kisa süre yeniden yerlerine konuldu. Esnafin aliskanlik haline getirdigi bu durum ise yayalari kara kara düsündürüyor. Kaldirimlardaki malzemelerden dolayi yürüyemeyen yayalar çareyi yolda yürümekte buluyor.

Kentin birçok caddesinde kaldirimlarin, basta manavlar olmak üzere, hirdavatçilar ve diger esnaf tarafindan isgal edildigi görülüyor. Bu durumun nasil çözülecegi ise bilinmiyor.
Kaynak: İHA