Edirne'de 46. Turizm Haftasi Renkli Görüntülerle Basladi

Edirne’de 46. Turizm Haftasi çerçevesinde tören düzenlendi.

Edirne'de 46. Turizm Haftasi Renkli Görüntülerle Basladi
Her yil 15-22 Nisan tarihleri arasi Turizm Haftasi olarak kutlaniyor. Bu çerçevede Edirne’de Atatürk Aniti’nda düzenlenen tören Il Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk’ün Atatürk Aniti’na çelenk sunmasi ile basladi.

Ardindan bando esliginde saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Doktor Sadik Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencisi Tunahan Yaykindag, Turizm Haftasi ile ilgili siirini okudu.

2023’te hedef: 75 milyon turist

Il Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, günün önemini belirten bir konusma yapti. Türkiye’nin 2023’te 75 milyon turist agirlamayi hedefledigini belirten Soytürk, turizm faaliyetlerinden ise 65 milyar dolar gelir elde etmeyi planladigini aktardi. Dinlenmek, eglenmek, deneyimlemek, farkli yerler görmek amaciyla gerçeklesen insan hareketliligi olarak ifade edilebilecek olan turizm faaliyetlerinin hizmet sektörünün ana omurgasini olusturdugunu belirten Soytürk, bu durumun diger hizmet sektör kollari açisindan da tetikleyici bir rol üstlendigini dile getirdi.

Rumeli Akademisi Egitim ve Kültür Dernegi Balkan Halk Danslari Toplulugu ve Halk Oyunlari Tiyatro Egitimi Kültür Arastirma Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi Halk Oyunlari Toplulugunun gösterilerini sunmasinin ardindan program sona erdi.

Halk oyunlari gösterileri vatandaslar tarafindan da ilgiyle izlenerek telefonlara kaydedildi.

46. Turizm Haftasi kutlamalari çesitli etkinliklerle devam edecek.
Kaynak: İHA