Çocuklar Robot Tasarliyor, Anneleri 3 Boyutlu Tasarim Dersi Aliyor

İçel Büyüksehir Belediyesinin Tarsus’ta bulunan Kadin ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde hem çocuklar hem de anneler egitim aliyor. Çocuklara robotik tasarim ve kodlama, akilli devre sistemlerinin nasil yapilacagi gibi konularda egitim verilirken, annelerine ise 3 boyutlu tasarim, dijital vatandaslik ve temel bilgisayar egitimleri uygulamali olarak gösteriliyor.

Çocuklar Robot Tasarliyor, Anneleri 3 Boyutlu Tasarim Dersi Aliyor
Tarsus’ta makam mevkiinde yer alan Kadin ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde gelecegin mühendisleri, bilim insanlari olacak çocuklara robotik tasarim ve kodlama, akilli devre sistemlerinin nasil yapilacagi gibi konularda egitim verilirken, es zamanli olarak annelerine de 3 boyutlu tasarim, dijital vatandaslik ve temel bilgisayar egitimleri uygulamali olarak gösteriliyor. Tarsus Kadin ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi Birim Sorumlusu olarak görev yapan Emre Askin, “Atölyemizde kadinlara ve çocuklara yönelik olarak egitimlerimiz devam ediyor. Bir tarafta anneler egitim görürken, bir tarafta da çocuklar es zamanli olarak egitimlerine devam ediyor. Atölyemizde egitim gören çocuklarimiza ve annelere 3 boyutlu tasarim, oyun gelistirme ve robotik alanlarinda çalismalara basladik. Su an ürün üretmek için 3 boyutlu tasarim yapip, 3 boyutlu yazicidan baski aliyorlar. Almis olduklari baskilari da kendi gelistirmis olduklari mobil uygulamadan satisa sunacaklar” dedi.

Ilerleyen günlerde turnuvalar gerçeklestirilecegini de belirten Askin, “Robot turnuvasina hazirlaniyoruz. 4, 5 ve 6 Haziran’da Uluslararasi Robot Turnuvasini Tarsus’ta düzenleyecegiz. Bütün ögrencilerimizle bu sürece hazirlik yapiyoruz” diye konustu.

Ögrencilerden Ali Kerem Bag, “Burada robot yapmayi, kodlamayi, paylasmayi ögreniyoruz. Bilgi ediniyoruz. Takim olmayi ögreniyorum. Diger arkadaslarimi da buraya davet ediyorum” ifadelerini kullandi.

Anne Özlem Bag da “Çocugum zevkle geliyor, çok egleniyor. El becerileri gelisiyor, düsüncesi degisiyor. Biz de ayni sekilde 3D yazici ile tanistik burada. Tasarimlar yapiyoruz, zevkle geliyoruz, degisik bir ortam. Güzel arkadasliklar edindik. Belediyemize çok tesekkür ederiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA