Buzlari Çözülen Nazik Gölü'nden Büyüleyen Görüntü

Kis mevsiminde siddetli soguklar nedeniyle yüzeyi buz tutan Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Nazik Gölü’nün çözülmesiyle ortaya çikan görüntü görenleri büyülüyor.

Buzlari Çözülen Nazik Gölü'nden Büyüleyen Görüntü
Ahlat ilçesine bagli Ovakisla beldesi ile Nazik, Gölgören, Dilburnu ve Kirikkaya köyü sinirlari içerisinde bulunan, 40 kilometrekarelik alana sahip olan ve her yil 3 ay süreyle donan Nazik Gölü’nün çözülmesiyle ortaya çikan muhtesem manzara görüntülendi. Kis aylarinda siddetli soguklarla 40 santimetre kalinliginda buz tutan gölün yüzeyi nisan ayi baslarinda çözülmeye basliyor. Göl yüzeyindeki buz tabakasinin çözülmesiyle birlikte büyük kütleler halinde göl yüzeyindeki buz parçalari seyrine doyumsuz görüntüler olusturuyor. Doga fotografçilari da göl yüzeyindeki büyük kütleli buz parçalarinin olusturdugu güzel desenleri havadan görüntüleyerek arsivlerine katiyor.

Arkadaslari ile birlikte Nazik Gölü’nün kenarina giderek muhtesem manzarayi izleyen ve fotograflayan Sina Denizci, “Bu sene kis çok çetin geçti. Nazik Gölü dondu. 3-4 aydir Nazik Gölü buzlarla kapliydi. Baharin gelmesiyle Nazik Gölü çözülmeye basladi.

Bizlerde hem havadan hem de fotograf makinelerimizle güzel görüntüler çekmeye çalisiyoruz. Güzel manzaralar izliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA