Bitlis'te 'Liseler Arasi Gençler Grubu Bilgi Yarismasi'

Bitlis Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan organize edilen “Liseler Arasi Gençler Grubu Bilgi Yarismasi”nin il finali yapildi.

Bitlis'te 'Liseler Arasi Gençler Grubu Bilgi Yarismasi'
Tatvan Gençlik Merkezi spor salonunda düzenlenen yarismaya kent genelindeki 13 lisenin ögrencileri katildi.

40 yarismacinin kiyasiya yaristigi bilgi yarismasinin finalinde Tatvan Fen Lisesi birinci, Hizan Kadir Has Anadolu Lisesi ikinci, Mutki Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.

Yarismaya Bitlis Gençlik ve Spor Müdürü Bilal Elkatmis, Tatvan Ilçe Milli Egitim Müdürü Abdullah Yüzer, Tatvan Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Ak, Tatvan Halk Egitim Merkezi Müdürü Kazim Acar, Tatvan Gençlik Merkezi Müdürü Burhanettin Acar, Tatvan Kültür ve Sosyal Isleri Müdürü Tekin Adlig, ögretmenler, okul idarecileri ve çok sayida vatandas katildi.

Il finaline 13 takimin katildigini ve birinci olan takimin bölge finaline katilacagini söyleyen Bitlis Gençlik ve Spor Müdürü Bilal Elkatmis, “Il merkezi ve ilçelerimizde toplamda 13 ekip ile birlikte bugün il finali bilgi yarismalarimizi düzenledik. Yarismada ilk 3’e giren yarismacilarimiza ödülleri verildi.

Yine ilimizi temsilen birinci olan takimimiz bölge finaline gidecektir. Bölge finalinden sonra da eger basari devam ederse Türkiye finaline katilacaklardir. Toplamda 13 takim katildi.

Centilmence bir müsabaka oldu” dedi.

Gençlik Lideri Murat Ilbars ise Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan planlanan Bitlis Gençlik ve Spor Il Müdürlügünce organize edilen yarismanin il finalini tamamladiklarini belirterek, “Il merkezi ve ilçeden yaklasik 13 ekip ve 40 ögrenci ile birlikte katilim saglandi. Yarismacilara 10 soru sorduk ve güzel bir yarisma oldu. Birinci olan takim Tatvan Fen Lisesi oldu. Insallah Malatya’da yapilacak olan bölge yarismalarinda ilimizi temsilen katilacaklar. Orada da basarili olmalari durumunda Ankara’da yapilacak olan Türkiye finallerine katilim saglayacaklar. Ben katilan tüm ekiplere, liselere ve okullarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA