Tokat'ta Yogun Bakim Servislerinde Covid-19 Hastasi Kalmadi

Tokat il genelinde hastanelerin Covid-19 yogun bakim servislerinde yatan hasta kalmadigi bildirildi.

Tokat'ta Yogun Bakim Servislerinde Covid-19 Hastasi Kalmadi
Türkiye’de Omicron varyantiyla vaka yogunlugu en çok artan iller arasinda subat ayinda ikinci sirada yer alan Tokat’ta tablo tersine döndü. Mart ayinda hizla azalan vaka sayisi ile birlikte kentteki hastanelerin Covid-19 servislerinde tedavi gören hasta sayisi düsüse geçti. Tokat Devlet Hastanesi dün itibariyle Covid-19 servisinde tedavi gören son hasta normal servise alindi. Il genelinde bulunan hastanelerin yogun bakim servisinde korona virüs hastasi kalmadi.

Yogun bakimda yatan Covid-19 hasta sayisi sifirlandi

Tokat Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Dursun Tüzün, yogun bakimda yatan Covid-19 pozitif hasta sayisinin sifirlandigini söyledi.

Vaka sayisindaki düsüsü degerlendiren Tüzün, “Önceden neredeyse 30 yatak covid-19’a ayirmistik. Ameliyathaneler kapatilmisti. Ama Allah’a sükür olsun dün itibariyle sifirlandik. Bir 15-20 gün öncesine kadar zaten ilçelerdeki bütün pozitif hastalari bize yollayin demistik. Yani ilçelerde de yogun bakimda da pozitif hasta yok. Serviste yatan 5 tane hastamiz var. Ilçelerde yatan hiç Covid-19 pozitif hasta yok. Su an 5 hastamiz var. Onlarin da durumu iyi. Yogun bakima yatacak gibi durmuyor. Yogun bakim servisimiz bos. Biz de burayi normal yogun bakim gibi açmayi düsünüyoruz. Covid-19 pozitif olursak daha küçük yogun bakima almayi düsünüyoruz. Allah’a sükür olsun kendi isimizi yapmaya basladik. Normal hastalarimiza yer bulmaya basladik. Bundan 1-2 ay öncesine kadar normal hastalari il disina sevk ediyorduk. Suan hastanemizde bakiyoruz. Bu da bizim için büyük bir mutluluk” dedi.



“Umudumuz tükenmisti”

Tüzün, korona virüs hastaligi sürecinin zorlu geçtigini belirterek, “Salgin baslayinca 3-5 aya biter diye bekliyorduk. Sonra 2021’dei 2022 yillarinda devam etti. Artik bitmeyecek gibi umudumuz tükenmisti. Ama su an bitecek gibi duruyor. Insallah iki baska bir pik olmaz. Vatandasimiz sikayeti olanlardan PCR testi almaya devam ediyoruz. Pandemi polikliniklerimize açik. Yani kapali ortamlarla iç içe olanlar maskelerini yine taksinlar. Asi takvimi gelenler, asilarini olsunlar. Bu tablo insallah devam eder” diye konustu.



"Bu durumu görmek bizi gerçekten çok mutlu ediyor"

Yogun bakim servisi hemsiresi Dilek Demirer ise yasadiklari mutlulugu belirterek, “Ülkemiz ve saglik camiasi olarak büyük bir sinavdan geçtik. Ve bu süreci diger ülkelere baktigimizda güzel atlattigimizi düsünüyorum. Yogun bakimda gerek ailemizden gerekse çevremizden en yakinlarimizdan yatanlar da oldu. Agir vakalar atlattik. Yas olarak genç, yasli hepsinden gördük. Su anda bu durumu görmek bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Sürecin sonuna geldik diye düsünüyoruz insallah. Rabbim tekrar ülkemize ve saglik camiasina böyle bir olay yasatmasin” ifadelerini kullandi.

Yogun bakimda üzücü tablolarla karsilastiklarini ifade eden Demirer, “Mesela lohusa bir hastamiz gelmisti. Yürüyerek geldi aniden tablo degisti. Daha hiç bebegini bile kucagina alamadan vefat etmisti. Bu beni çok etkilemisti. Burada yatan hastayi kendi abimiz, kardesimiz, esimiz yerine koyduk. Zor bir süreç, onlarin yasadiklari sikintiyi görmek bizi gerçekten çok üzüyordu. Elimizden bir sey gelmemesi, çabalarimizin karsiligini alamamamiz, bizi üzüyordu. Ama sonrasinda hasta sayisinin düsmesi bizi gerçekten çok mutlu etti. Insallah tekrarlanmaz diyelim. Ben de Covid-19 olmustum. Esim benden dolayi karantinadaydi. Agabeyi vefat etti ve cenazesine gidemedi, katilamadi. Yani bu tür seyler yasadik. Zor bir süreçti. Umarim tekrarlanmaz diyelim” seklinde açiklamalara bulundu.

“Toplum bagisikligiyla bu sürecin üzerinden gelecegimizi düsünüyorum”

Tokat Devlet Hastanesi yogun bakim servisi Uzm.Dr. Kadir Kabahasanoglu , yasadiklari sevinci belirterek, “Dün itibariyle son Covid-19 yogun bakim hastamizin da izolasyon süresini tamamlayarak Covid disi yogun bakima devrettik. Suan Tokat Devlet Hastanesinde yogun bakimda covid hastamiz yok. Süreç insallah böyle devam eder. Servis yatislarimiz da azaldi. Bu iyi gidisat devam ederse yaza dogru umut ediyorum süreci tamamen atlatiriz. Toplum bagisikligiyla bu sürecin üzerinden gelecegimizi düsünüyorum” dedi.



Ramazan Bayrami için uyardi

Ramazan Bayraminda bayramlasmalarda hijyen kurallarina dikkat edilmesi uyarisinda bulunan Kabahasanoglu, açiklamalarini söyle tamamladi:

“Bayram için temkinliyiz tabii yine bir arada olma, görüsmeleri olacaktir. Sevdiklerimize bu süreçte covid sürecinde 2 yil süreçte hep sevdiklerimizden bu hastaligi kaptik. Temkinli olursak hijyene dikkat edersek aksi bir durum. Üzücü bir durum yasamayacagimizi düsünüyorum.”
Kaynak: İHA