Selden Etkilenen Üreticilere Ari Kovani Ve Ceviz Fidani Dagitildi

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde selden etkilenen üreticilere ari kovani ve fidan dagitimi yapildi.

Selden Etkilenen Üreticilere Ari Kovani Ve Ceviz Fidani Dagitildi
11 Agustos 2021 tarihinde sel felaketinde arilari ve fidanlari zarar gören çiftçilere ceviz fidani ve ari kovani verildi.

Tarim ve Orman Bakanligi Kastamonu Il Müdürlügü tarafindan yapilan dagitim törenine Kastamonu Valisi Avni Çakir, Bozkurt Kaymakami Murat Atici, Abana Kaymakami Salih Agar, Orman ve Tarim Il Müdürü Bekir Yücel Tanrikulu, Orman ve Tarim Bozkurt Ilçe Müdürü Mesut Yasakurt, Bozkurt Ilçe Jandarma Komutani Coskun Özdemir, Bozkurt Ilçe Emniyet Amiri Ali Can Aydin ile çiftçiler katildi.

Fidan dagitim töreninde konusan Kastamonu Valisi Avni Çakir, selden etkilenen üreticilere ari kovani ve ceviz fidani dagitimi yapildigini hatirlatarak, “Ceviz potansiyelimizi daha da artirmak için bin tane ceviz fidanimizi afetten zarar gören vatandaslarimiza dagitimini gerçeklestiriyoruz. Bunun yani sira 350 tane de ari kovani veriyoruz. Aricilik konusunda Kastamonu her yil üstüne koyarak devam ediyor. Özellikle kestane bali bulabilmek için insanlar araya araci koyuyor, kestane balinda pazarlama sikintimiz yok” dedi.

Kestane balindaki potansiyelden ötürü özellikle kadinlarin ariciliga tesvik edilmesi gerektigini belirten Vali Çakir, “Aricilik en kolay, en keyifli, aricilikla ugrasiyorsunuz terapi gibi bir sey dolayisiyla bu anlamda ne kadar çok insanimizi bu noktaya sevk edersek basta kadinlarimiz olmak üzere hem bizler hem Bozkurt hem Kastamonu hem de ülkemiz kazanir” diye konustu.

Vali Çakir’in konusmasinin ardindan Bozkurt ilçesinde ikamet eden ve selden zarar gören üreticileri desteklemek amaciyla 350 ari kovani ile bin adet ceviz fidani dagitimi yapildi.
Kaynak: İHA