Safranbolu'da Isletme Personeline Ilk Yardim Egitimi Verildi

Is Sagligi ve Güvenligi Yasasi geregince, Karabük Il Saglik Müdürlügü tarafindan Safranbolu Belediyesi Isletme Müdürlügü personeline Leyla Dizdar Kültür Merkezi toplanti salonunda ilk yardim egitimi verildi.

Safranbolu'da Isletme Personeline Ilk Yardim Egitimi Verildi
Iki gün süren egitimlerin sonunda uygulama sinavina giren personelin sertifikalarinin, 15 gün sonra verilecegi bildirildi.

Oyun Evi egitmenleri ve halk otobüsü soförlerine verilen egitimler; temel ilk yardim uygulamalari, hasta, yarali ve olay yerinin degerlendirilmesi, temel yasam destegi, kanamalarda ilk yardim, yanik, sicak çarpmasi ve burkulmalarda ilk yardim, kirik, çikik ve burkulmalarda ilk yardim, bilinç bozukluklarinda ilk yardim, zehirlenmelerde ilk yardim gibi çesitli konulari kapsadi.

Personellere yönelik egitimlerin devam ettigini belirten Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, “Bu alanda daha önce verilen hizmet içi egitimlere ilk yardim egitimlerini de eklemis olduk. Personelin, gerek is arkadaslarinin gerekse halk otobüslerimizde vatandaslarimizin basina gelebilecek muhtemel bir acil durumda ne yapmasi gerektigini bilmesi bizim için oldukça önemli. Ilk yardim egitimini veren Il Saglik Müdürlügü personeline tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA