Safranbolu Belediyesi'nden Kongre Turizmi Atagi

Safranbolu Belediyesi, Leyla Dizdar Kültür Merkezi ile ilçenin kongre turizmini gelistirmeyi hedefliyor.

Safranbolu Belediyesi'nden Kongre Turizmi Atagi
Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfi Yönetim Kurulu Baskani, Hayirsever Is Insani Sefik Dizdar’in rahmetli esi Leyla Dizdar’in anisini yasatmak için yaptirip Safranbolu Belediyesine tahsis ettigi Merkez, Belediye Baskani Elif Köse’nin talimatlariyla kisa sürede tam donanimli hale getirildi.

Sosyal faaliyetlerin araliksiz devam ettigi merkezde, ilk kongre ise geçtigimiz Eylül ayinda yapildi. Türkiye genelinden 450’nin üzerinde doktorun ve çok sayida akademisyenin katildigi DOD Dermatoloji Gündemi ile Leyla Dizdar Kültür Merkezinin büyük organizasyonlari da kotarabilecek kapasitede oldugu ortaya çikti.

Safranbolu’nun kültür turizmini gelistirmek için ellerinden geleni yaptiklarini belirten Belediye Baskani Elif Köse yaptigi açiklamada, “Bu alanda ikinci hedefimiz de kongre turizmine dikkat çekmek. Leyla Dizdar Kültür Merkezimizde gerçeklesen ilk kongreye 450’nin üzerinde doktor ve çok sayida akademisyen katilmisti. Birlikte geldikleri yakinlari ile konuk sayisinin 700’ü astigini tahmin ediyoruz. Bu, Safranbolu’muzun taninmasi ve anlatilmasi için çok büyük bir avantaj” dedi.

Baskan Köse, kongre turizmine dikkat çekmek için yaptiklari çalismalari ise “Bu dogrultuda Leyla Dizdar Kültür Merkezimizin donanimiyla ilgili hazirladigimiz dosyayi; kongreye gereksinimi olan odalarin, dernek ve birliklerin genel merkezleriyle paylasmaya basladik” sözleriyle ifade etti.

Konferans salonu, kafeterya, atölyeler, oyunevi ve kütüphane yer aliyor

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinde; toplanti, konser, tiyatro gibi etkinliklere ev sahipligi yapan 600 kisilik büyük ve 60 kisilik küçük salonlar ile hemen yaninda kafeterya bulunuyor. Bu salonlar ayni zamanda nikâh salonu islevi de görüyor.

Buradaki tiyatro, halk oyunlari ve müzik atölyeleri ile ilçe halkinin sanatsal etkinliklere zaman ayirabilmesi saglaniyor. Merkezde, annelerin çocuklarini gönül rahatligiyla birakabilecekleri bir Oyun Evi yer aliyor. Safranbolu Belediyesi bünyesinde ilk olma özelligini tasiyan kütüphanede de, gençler ders çalisiyor, kitap okuyor ve arastirma yapiyor.
Kaynak: İHA