Osmaniye'de Deliçay Deresi Çöplüge Döndü

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde kar sulariyla beslenen Deliçay Deresi çöplüge döndü. Dere içerisine ve yatagina atilan çöp ve ölmüs hayvanlarin çevreye verdigi kokudan sikayetçi olan vatandaslar hastalik saçan derenin temizlenmesini istedi.

Osmaniye'de Deliçay Deresi Çöplüge Döndü
Düziçi ilçesinde Amanos Daglari’ndan dogup Ceyhan Nehri’ne dökülen Sabun Çayi’na karisan Deliçay Deresi vatandaslarin bilinçsiz kullanimiyla çöplüge döndü. Özellikle ilçe merkezine bagli Karacaoglan Mahallesi’nden geçen kisimlarinin tamamen çöp ve ölmüs hayvan atiklariyla dolan dere, çevreye saldigi kötü koku nedeniyle de vatandaslari zor durumda birakiyor. Dere içerisine ve yatagina atilan çöp ve ölmüs hayvan atiklarindan dolayi çevreye hastalikta saçtigini iddia eden vatandaslar derenin temizlenmesini istedi. Genellikle ilkbahar aylariyla birlikte kar sularinin erimesinden dolayi debisi artan Deliçay Deresi içerisinde olusan pisliklerin direkt olarak Sabun Çayi’na karismasi çayda balik avciligi ile çevrede otlayan hayvanlari da su içmesini tehlikeye sokuyor.

Derenin atilan pislik ve ölmüs hayvan atiklarindan dolayi çevreye hastalik saçtigini iddia eden vatandaslar, “Kokudan geçilmiyor. Burada yasayan köpekler insanlara saldiriyor. Ölmüs hayvan atiklari hep derenin içerisinde. Burasi pislikten çikilmiyor. Sürekli gelip geçtigimiz yol. Çöpler bir tarafta hayvan lesleri bir tarafta. Hayvanlar su içiyor. Hep hastalik saçiyor” dediler.
Kaynak: İHA