Miniklere Suçtan Korunma Yöntemleri Anlatildi

Erzincan’da polis ekiplerince, “Güvenli Okul Güvenli Gelecek” projesi çerçevesinde kent merkezinde bulunan okullarda kisisel güvenlik ve suçtan korunma yöntemleri ile çocuk polisinin görevleri konularinda ögretmen ve ögrenciler bilgilendirildi.

Miniklere Suçtan Korunma Yöntemleri Anlatildi
Içisleri Bakanligi koordinesinde ülke genelinde yürütülen “Güvenli Okul Güvenli Gelecek” projesi Erzincan’da da devam ediyor. Il Emniyet Müdürlügü Çocuk Sube Müdürlügü koordinesinde planlanan egitim neticesinde son olarak 75.yil anaokulunda 19 ögrenci ve ögretmene bilgilendirme yapildi. Çocuk ve gençlerin suça sürüklenmesinin önlenmesi, zararli aliskanliklardan korunmasi, egitim ve ögretimin güvenli bir sekilde sürdürülebilmesi maksadiyla düzenlenen seminerde, korunmaya muhtaç olan, ihmal ve istismara maruz kalan, bulunan, evden veya kurumdan kaçan, mülteci, refakatsiz, sokakta yasayan, sokakta çalistirilan, oturdugu yeri haber vermekten aciz, hakkinda koruma, islah ve/veya tedavi tedbiri alinan, suça maruz kalan, suç isledigi süphesi altinda bulunan, kimligi tespit edilemeyen çocuklara yönelik olarak polis tarafindan yürütülen hizmetler çocuklarin anlayacagi sekilde ve yas düzeyine uygun bir biçimde anlatildi.

Zaman zaman çocuklarla oyunlar da oynayan polis ekipleri egitim bitiminde hatira fotografi çektirdi. Polis ekiplerince yapilan bilgilendirme faaliyetlerin devam edilecegi bildirildi.

Kaynak: İHA