Köprüsü Yikilan Köydeki Hasta Kadini Sirtinda Tasiyarak Kurtardilar

Kastamonu’nun Inebolu ilçesinde sel sebebiyle yolu kapanan köyde rahatsizlanan kadin, ekipler, tarafindan kurtarildi. Ekipler, agaç kökleri ile derede yaptiklari köprü üzerinden hasta kadini sirtlarinda tasiyarak ambulansa ulastirdi.

Köprüsü Yikilan Köydeki Hasta Kadini Sirtinda Tasiyarak Kurtardilar
Inebolu ilçesine bagli Çaydüzü köyünde 15 gün önce kar sularinin erimesi neticesinde çaydaki suyun debisi yükseldi. Çay üzerinde, köye tek ulasim noktasi olan köprü ise kar sulari sebebiyle yikildi. Çaydaki su debisinin yüksek olmasi sebebiyle köye tek baglantinin saglandigi köprü yeniden yapilamadi. Ulasimin saglanamadigi köyde hastalanan 68 yasindaki Sebahat Kürekçi’nin yakinlari 112 Acil Çagri Merkezi’ni arayarak yardim istedi. Ekipler hasta kadin için seferber oldu. Köye gelen itfaiye, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi, AFAD, UMKE ekipleri, kadini kurtarmak için çalisma baslatti. Ekipler, kepçe yardimiyla agaç kökleriyle derede köprü yapti. Köye ulasan JAK ekipleri, hasta kadini sirtina alarak yine ayni sekilde agaç kökleri üzerinden dikkatli bir sekilde çayi geçti. Kürekçi, saglik ekiplerine teslim edildi.

“Kalici olarak köprümüzün en kisa sürede yapilmasini istiyoruz”

Kalici olarak köprülerinin en kisa sürede yapilmasini yetkililerden istediklerini söyleyen Veli Çelik isimli vatandas, “Burasi köyümüzün geçici köprüsüydü. Suyun yüksek olmasindan dolayi köprü yikildi, yolumuzda bu yüzden kapandi. Köyümüzde bir hasta vardi, alinamadi. Ekiplerde sag olsun müdahale etti ve hastayi aldilar. Su anda yolun açilmasi için ekiplerin çalismasi sürüyor, insallah arkadaslar bugün yarin köyün yolunu açacaklarini söylüyor. Köye giden yolu ise köylümüz, muhtar ile birlikte kendi imkanlariyla düzeltmisler, en azindan araç geçebilecek durumda. O bölgelerde de köprünün açilmasiyla birlikte yarin devam edeceklerini söylediler. Köyümüzün köprüsü yagislardan sonra yukarida iki çay birlesiyor. Bu yüzden köprü üzerinde olusan erozyondan dolayi geçici köprü dayanikli olmuyor. En kisa sürede kalici köprümüzün yapilmasini yetkililerden talep ediyoruz” dedi.

Yollarinin olmadigini ve köprünün de yikildigini anlatan Murat Çelik ise, “Yolumuz yok, köprümüz yikildi. 15 gündür köprü yikildigi için yolumuz kapali. Ilçe ile baglantimiz yok. Köyümüzün yolu da çökmüs durumda. Araba geçmiyor, sadece traktörlerle gidebiliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA