Kapaklikaya Açiklamasi 'Çagi Yakalamak Için Çok Okumaliyiz'

Fatsa Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsaminda Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar’in daveti üzerine konferans vermek için ilçeye gelen Kisisel Gelisim Uzmani Alisan Kapaklikaya, “Çagi yakalamak için çok okumaliyiz” tavsiyesinde bulundu.

Kapaklikaya Açiklamasi 'Çagi Yakalamak Için Çok Okumaliyiz'
Belediye Kültür ve Sanat Merkezi salonunu dolduran kalabaliga hitap eden Alisan Kapaklikaya, okuyup arastirarak ögrendigi bilgileri, farkindaliklari il il, ilçe ilçe gezerek insanlarla paylastigini söyledi.

Kapaklikaya, “Benim rahmetli kizim bana derdi ki ‘senin son kullanma tarihin kaç baba?’ Anlamadim dedim. ‘Dünkü günesle bugünkü çamasirlar kurutulmuyor’ derdi. ‘Sen taze misin, günümüz insanina dokunabiliyor musun. Senin çocuklugunda seni motive eden seyler simdi ki çocuklari motive etmeye yetiyor mu?’ demisti bana. Ne yapayim dedim. ‘Kendini tazele’ dedi.

Ben de sürekli okuyup arastirarak kendime güncellemeye çalistim. Bunu da ögrendigim bilgileri farkindaliklari bütün ülkemde il il, ilçe ilçe, köy köy gezerek insanlarla paylasiyorum” dedi.



“Besikten mezara kadar ögrenmeliyiz”

Bugün dünyada en iyi üniversitelerin bile raf ömrünün geçerlilik süresinin 5 yil oldugunu ifade eden Kapaklikaya, “Bilgiler gelisiyor, degisiyor, teknoloji gelisiyor çocuklar bizden daha önemli seyleri ögreniyorlar. Dünyanin farkina variyorlar. Bizim kendimizi yani günümüzü taniyarak çocuklarimizi anlayarak üretilen bilgileri ögrenerek iletisimimizi güçlendirmemiz anlamina geliyor. Eskiden bizim için önemli olan seyler bugün artik önemini yitiriyor. Biz çagi yakalamak için okumali okumali okumali. Peygamberimizin buyurdugu gibi ‘besikten mezara kadar ögrenmeliyiz” diye konustu.

Konferansinda zaman zaman çocuklugunda ve gençliginde yasadigi hikayelerden bahseden Kapaklikaya, izleyenleri çogu zaman kahkahaya bogdu bazen de duygulandirdi.

Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar konferansin sonunda Alisan Kapaklikaya’ya günün anisina bir buket çiçek takdiminde bulunurken verdigi faydali bilgiler için kendisine tesekkür etti.

Alisan Kapaklikaya sahneden indikten sonra hayranlarini kirmayarak bol bol hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA