Giresunlu Sehit Dursun Buz'un Kani Yerde Kalmadi

Bingöl’ün Yayladere ilçesi daglik kesiminde teröristlerle çikan çatismada yaralanan ve daha sonra tedavi gördügü Elazig Askeri Hastanesi’nde 19 Haziran 2008 tarihinde hayatini kaybeden Piyade Onbasi Dursun Buz’un ailesi ogullarinin katili PKK’li terörist Devrim Kavak’in 2019 yilinda Gara’ya yönelik düzenlenen hava operasyonunda öldürüldügünü ögrenince büyük mutluluk yasadi.

Giresunlu Sehit Dursun Buz'un Kani Yerde Kalmadi
Askeri konvoya açilan ates sonucu ogullarinin sehit oldugunu belirten acili baba Metin Buz, 14 yil sonra gelen ogullarini sehit eden teröristin ölüm haberinin bir an olsun acilarinin dindirdigini söyledi.

Baba Buz "Gurur duydum oglumun kani yerde kalmadi, kalmazdi da. Oglumuzun sehit olduguna ne kadar duygulansak da oglumla gurur duyuyorum. Oglum bana sehit babasi ünvani verdi. Bundan daha gurur verici bir sey oldugunu sanmiyorum. Devletimizden Allah razi olsun oglumun katilini vurmuslar. Askerlerimize Allah güç kuvvet versin, sehitlerimizin kani yerde kalmasin, vatan sag olsun" dedi.

Sehit oglunun 14 yil sonra kaninin yerde kalmadigini ögrenen sehit anasi Memnune Buz ise aldigi haberin kendilerini biraz da olsun rahatlattigini belirterek, “Türkiye terör örgütünden darbe çok yedi, çok sehit verdik. Allah terörü kahri perisan etsin, oglum yaralandiginda Elazig’a yanina gittim, Elazig’a gidince vuruldugunu ögrendim. Hastaneye yanina gittigimde konustum ertesi günde vefat etti. Konustugumda bana her seyi anlatmak istedi ama yarali oldugu için anlatamadi ve bana mektup yazdi. Mektubu bana ulasmadi, devletimizin bir bildigi vardir ben üzülmeyeyim diye vermemis olabilirler. Oglum yaralanmadan önce bir teröristi vurmus ve benim ogluma da madalya takmislardi çok gururlandim. Bugün sehit oglumla bir kez daha gurur duydum" diye konustu.

Kaynak: İHA