Egitim Ve Saglik Hizmetleri Bir Arada Sunulacak

Trakya Üniversitesi ve Saglik Bakanligi Halk Sagligi Genel Müdürlügü arasinda "Aile Hekimligi Hizmet Protokolü" imzalandi.

Egitim Ve Saglik Hizmetleri Bir Arada Sunulacak
Trakya Üniversitesi Aysekadin Yerleskesi’nde egitim ve saglik hizmetlerinin bir arada sunulmasi amaciyla Egitim Aile Sagligi Merkezi açilmasi için ilk adim atildi ve bu çerçevede protokol imzalandi.

Trakya Üniversitesi ve Edirne Saglik Müdürlügü is birligiyle hizmete girecek Aysekadin Egitim Aile Sagligi Merkezi, vatandaslara saglik hizmeti sunacak olmasinin yani sira Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi’ndeki ögrenci ve asistanlarin egitimi konusunda da bir uygulama merkezi olacak.

Rektörlükte düzenlenen imza törenine Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Edirne Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Ishak Yildirim, Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi Aile Hekimligi Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Hamdi Nezih Dagdeviren ve Edirne Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Dr. Selma Heves Yilmaz da katildi.

Bölgede ilk olacak merkez ile Edirne’ye böyle bir hizmeti kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarini belirten Rektör Tabakoglu, hayirli olmasini diledi.

"Tüm Edirneliler, saglik hizmetlerine kolayca ulasabilecek"

Egitim Aile Sagligi Merkezi’nin, Trakya Üniversitesinin sundugu kaliteli saglik hizmetlerinin daha fazla vatandasla bulusmasi ve Tip Fakültesi ögrenci, asistan egitimi konusunda büyük bir öneme sahip olacagini aktaran Tabakoglu, "Trakya Üniversitesi olarak uzun yillardir bölgemize, ülkemize ve Balkanlara sundugumuz kaliteli saglik ve egitim hizmetlerini baska bir boyuta tasiyoruz. Saglik Bakanligimiz ve Il Saglik Müdürlügümüz ile uluslararasi alanda akredite egitimimizle bölgenin en önemli egitim ve saglik üssü Trakya Üniversitesi önemli bir is birligine gidiyor. Ögrencilerimiz, lisans ve uzmanlik dönemlerinde üniversitemizden uluslararasi standartlarda aldiklari tip egitimlerini Egitim Aile Sagligi Merkezi araciligiyla tüm halkimiza sunacaklar. Tüm Edirneliler, saglik hizmetlerine kolayca ulasabilecekleri gibi ögrenci ve asistanlarimiz da halkla iç içe olarak saglik hizmetlerinin bir parçasi olacaklar. Böylelikle deneyim elde ederlerken ayni zamanda daha donanimli aile hekimi uzmani olarak yetisecekler. Herkesin büyük kazanimlar elde edecegi böylesi önemli bir is birligini hayata geçmesinde emegi geçen herkese tesekkür ederim. Edirne’mize, ülkemize ve üniversitemize hayirli olmasini diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Edirne Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Ishak Yildirim da Egitim Aile Sagligi Merkezi’nin, üniversite ve Saglik Bakanligini bir araya getirmesinin yani sira hem üniversite hem de aile hekimligi açisindan önemli bir gelisme oldugunu dile getirerek, merkezin bölgede öncü olacagina inandigini belirtti.

Kaynak: İHA