Çetin Kis Mevsiminin Ardindan Koyunlar Meralara Çikarilmaya Basladi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde karlarin erimesiyle koyunlar meraya çikarilmaya baslandi.

Çetin Kis Mevsiminin Ardindan Koyunlar Meralara Çikarilmaya Basladi
Zorlu geçen kis aylarini geride birakan küçükbas hayvan üreticileri, karlarin erimesiyle yesile bürünen meralara çikti. Yüksekova’da hayvanlarini ahir ve agillarda kuru ot, saman ile besleyen küçükbas hayvan üreticileri, havalarin isinmasiyla büyük mutluluk yasadi. Beyaz örtünün kalkmasiyla hayvanlar Yüksekova’nin meralarinda, daglarinda ve ovada otlanmaya baslarken, üreticiler de yem maliyetinden kurtuldu.

Ilkbaharin gelmesine sevinen Abdulvehap Çetin isimli çiftçi, “Malum karlar yeni yeni eriyor ve yesillik çikti. Bizde artik hayvanlarimizi meraya, ovaya çikartiyoruz. Biliyorsunuz 6 aydir hayvanlarimizi içeride besliyorduk. Sükür su an bahar basladi ve hayvanlarimizi disariya çikartiyoruz. Buna seviniyoruz. Insallah bu sene kuraklik da yasanmaz” dedi.

6 aydir koyunlari içeride besledikleri belirten Abidin Kaçmaz da, “Kisin çok zorluk çekiyoruz. 6 ay boyunca hayvanlarimiza içeride yem vererek bakiyoruz. Sükürler olsun ilkbahar basladi ve su an koyunlarimizi meraya çikartiyoruz. Bu sene insallah su sikintisi da çekmeyecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA