Azra'nin Katil Zanlisinin Avukatindan Aile Bireylerine Dava

Antalya’da cesedi parçalara ayrilarak vahsi bir cinayete kurban giden Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik Bölümü 3’üncü sinif ögrencisi Azra Gülendam Haytaoglu’nun katil zanlisinin avukati, kendisine hakaret edildigi iddiasiyla Azra’nin babasi ve bazi aile bireylerine dava açti.

Azra'nin Katil Zanlisinin Avukatindan Aile Bireylerine Dava
Antalya’da kaybolduktan 5 gün sonra cesedi 13 parçaya ayrilmis sekilde ormanlik alanda bulunan ve Mustafa Murat Ayhan adli kisi tarafindan vahsice öldürüldügü ortaya çikan Akdeniz Üniversitesi Iletisim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3’üncü sinif ögrencisi Azra Gülendam Haytaoglu’nun katil zanlisinin yargilandigi dava sürüyor. Katil zanlisinin avukati Mehmet Ali Basaslan, basta, öldürülen Azra’nin babasi Mustafa Haytaoglu olmak üzere bazi aile bireylerine hakaret davasi açti.

“Canice katledilmis kizimizin acisi içine yogrulurken katilin avukatin bu tutumu acimiza aci katiyor” diyen Azra’nin akrabasi Medine Haytaoglu, “Katilin avukati Mehmet Ali Basaslan tarafindan gerek sahsima, gerek Azra’nin babasina ve bazi diger aile fertlerine karsi açilan davalar bizi derinden üzdü. Kizimizi bu sekilde kaybetmenin acisi bize yetiyor zaten. Avukatin bu mesnetsiz suçlamalari ve bizi daha fazla yipratmaya yönelik tutumu hepimizi gerçekten çok üzüyor. Ama bizleri yipratmayi ve biktirmayi hedefleyen bu davranislar hiçbir zaman amacina ulasmayacak ve bizi susturmayacak. Sonuna kadar bu davanin takipçisi olacagiz ve katilin en agir cezayi alabilmesi için elimizden gelen her seyi yapacagiz, ki baska Azralar ölmesin. Azra’nin su anda çikaramadigi sesi olmaya devam edecegiz” dedi.

Haytaoglu ailesinin avukati Batuhan Kuru ise, “Katilin avukati sanik müdafi, katil diyorum çünkü durusma esnasinda çok sogukkanli bir sekilde suçunu ikrar etmistir kendisi. Meslektasimiz basta Azra’nin babasi olmak üzere bazi aile bireyleri hakkinda tehdit ve hakaretten suç duyurusunda bulunmustur. Bu suç duyurulari neticesinde de aile bireyleri hakkinda sorusturma açilmistir” dedi.

Kaynak: İHA