Antik Yunan Kenti Alexandria Troas'un Yolu Yapildi

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde bulunan antik Yunan kenti Alexandria Troas’un yolu yeniden yapildi. Uzun yillardir ulasim sorunu yasayan turistler, konforlu bir seyahat ile antik Yunan kentine ulasabilecek.

Antik Yunan Kenti Alexandria Troas'un Yolu Yapildi
Bozcaada’nin güneyinde bulunan dünyaca ünlü antik Yunan kenti Alexandria Troas’un yolu uzun yillardir yapilmayi bekliyordu. Bozuk olan yol nedeniyle zor anlar yasayan yerli ve yabanci turistler, yolun tamamlanmasiyla artik rahatça seyahat edebilecek.

Yolun tamamlandigini ve temizleme çalismalarinin yapildigini belirten Ezine AK Parti Il Genel Meclis üyesi Murat Yahya Sezgin, “Bu yolumuz 5 kilometre. Dalyan köyümüz ile Gürpinar yolumuzu bagliyor. Çok uzun süredir yolda sikintimiz vardi. Bölge birinci derece arkeolojik sit alani oldugu için bazi izinler alinamiyordu. Maliyet yüksek oldugu için ödenek bulunamiyordu ve iki isin ayni anda yapilmasi gerekiyordu. Biz geldigimiz gün itibari ile çalismalarimiza basladik. Öncelikle gereken izinlerimizi aldik, daha sonra da yolun maliyetiyle ilgili çalismalarimizi yaptik. Yolumuz 5 kilometreden olusuyor. 1 kilometresi serilmis sikistirilmis beton. Yol maliyeti su anki güncel rakamla 1 milyon lira. Bu yolun maliyeti ise bize 5 milyon lira. Il Genel Meclis üyesi oldugumuzdan beri bu zamana kadarki en büyük ve en güzel is. Yolumuz bitti, bugün temizlik çalismalarindayiz. Kanallari düzeltiyor arkadaslar. Ekiplerimiz buradan da hemen Yahya Çavus-Uluköy arasinda yine ilçemizde çok büyük sikinti olan yolumuza geçecekler. O yol da 3 bin 800 metre. O da 3 milyon 800 bin liralik beton yol yatirimi” diye konustu.

Kaynak: İHA