Saglik Yönetiminde Akademik Kariyer Tüyolari

Kilis 7 Aralik Üniversitesi’nde düzenlenen seminerde saglik yönetiminde akademik kariyer hedefi olan üniversite ögrencileri ile önemli bilgiler paylasildi

Saglik Yönetiminde Akademik Kariyer Tüyolari
Kilis 7 Aralik Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Arastirma Merkezi ile Saglik Yönetimi Ögrenci Toplulugu organizasyonunda, Yusuf Serefoglu Saglik Bilimleri Fakültesi’nde “Saglik Yönetiminde Akademik Kariyer” konulu seminer gerçeklestirildi.

Etkinlikte Ars. Gör. Yakup Safa Çali’nin yönlendiriciligi ve Doç. Dr. Fatih Budak’in sunumuyla düzenlenen seminerde Saglik Yönetimi Bölümü ögrencilerinin lisans egitimleri sürecinde nelere dikkat etmeleri gerektigi, mezuniyet sonrasinda kamu ve özel sektördeki is imkanlari, tezli ve tezsiz yüksek lisans ile doktora egitim programlari ve akademik kariyer hedefleyen ögrencilerin hazirlanmasi gereken sinavlar hakkinda önemli bilgiler verildi.

Program Doç. Dr. Fatih Budak’in, ögrencilere, derslerine iyi çalisarak yüksek bir not ortalamasina sahip olmalari gerektiginin yani sira, Ingilizce ve Arapça basta olmak üzere en az bir yabanci dili okuma, yazma ve konusma düzeyinde ögrenmeleri; yazilim, donanim ve internet kullanimi açisindan iyi derecede bilgisayar kullanmalari ve bunlara ek olarak, sanatsal ve sportif faaliyetlere de katilim saglamalari yönünde tavsiyelerde bulunmasiyla son buldu.
Kaynak: İHA