Saglik Bilimleri Fakültesinden 'Kalp Sagligi Haftasi' Etkinligi

Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü tarafindan ‘Iç Hastaliklari ve Hemsirelik Bakimi’ dersi sosyal etkinlik projesi dahilinde “Kalp Sagligi Haftasi” etkinligi gerçeklestirildi.

Saglik Bilimleri Fakültesinden 'Kalp Sagligi Haftasi' Etkinligi
12-18 Nisan Kalp Sagligi Haftasi nedeniyle Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü ögrencileri tarafindan kalp ve damar hastaliklari hakkinda bilgi vermek, kalp sagligi konusunda toplumu bilinçlendirmek ve saglikli yasam aliskanliklari kazandirabilmek amaciyla Cumhuriyet Meydaninda stant açarak farkindalik olusturdu. Açilan stantta vatandaslarin tansiyon ölçümü yapilarak, boy-kilo bilgilerinden vücut kitle indeksi orani hakkinda bilgiler toparlandi ve kalp sagliginda genetik sorunlarin olup olmadigi bilgisini alarak kisinin kalp sagligini degerlendirildi.

Etkinlikte görev alan Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü Dr. Ögretim Üyesi Sebahat Atalikoglu Baskan: ”Kalp ve damar hastaliklari hakkinda bilgi vermek kalp sagligi konusunda farkindalik olusturup toplumu bilinçlendirmek ve topluma saglikli yasam aliskanliklari kazandirabilmek amaci ile 12- 18 Nisan Kalp Sagligi Haftasi olarak belirlenmistir. Teknolojik gelismeler esliginde tani ve tedavi yöntemlerindeki ilerlemelere ragmen kalp ve damar hastaliklari dünyada ve ülkemizde önde gelen ölüm nedenleri arasindadir. Kalp hastaliklarinin giderek artis göstermesi ile birlikte koruyucu saglik önlemlerin degeri daha iyi anlasilmaya baslanmistir. Saglikli beslenme, asiri tuz kullaniminin önüne geçilmesi, düzenli saglik kontrolleri fiziksel aktivite, uyku düzenin kontrol altinda tutulmasi, aile ve sosyal çevre ile kaliteli zaman geçirmek kalp sagligini koruma tedbirleri arasinda yer almaktadir ” dedi.

Kaynak: İHA