Ögrenciler 3 Boyutlu Yazici Ile Kendi Ürünlerini Tasarliyor

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügüne bagli Sosyal Hizmet Merkezi tarafindan yürütülen Okul Destek Projesi dogrultusunda, 8 haftalik 3D yazici egitimi alan çocuklar, kendi ürünlerini tasarlamaya basladi.

Ögrenciler 3 Boyutlu Yazici Ile Kendi Ürünlerini Tasarliyor
Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi bünyesinde kurulan Sosyal Kütüphanede, üniversite ögrencileri tarafindan, yaslari 10 ila 15 arasinda degisen çocuklara 3D yazici egitimi verildi.

8 haftalik egitimin ardindan çocuklar kendi tasarladiklari ürünleri, üç boyutlu yazicida üretmeye basladi.

Çocuklarin üreten bireyler olarak yetistirilmesi, hayal güçlerinin gelistirilmesi ve hayata farkli bir bakis açisi getirmeleri amaciyla düzenlenen egitimde, çocuklar tank paletinden telefon tutacagina, dis macunu sikma aparatindan çesitli oyuncaklara kadar birçok ürün tasarladi.

Sosyal Kütüphanede gerçeklestirilen sosyal ve kültürel birçok faaliyetin oldugunu söyleyen Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yavuz Hatipoglu, “Son dönemde burada teknolojiyi de kullanmaya basladik. 3D yazici ile küçük maketler tasarlayip çocuklarimizla birlikte birçok malzeme üretiyoruz. Üniversite ögrencilerimiz tarafindan çocuklarimiza 8 haftalik 3 boyutlu yazici egitimi verildi.

Bu egitimlerin ardindan çocuklarimiz anahtarliktan, telefon tutacagina, dis macunu sikma aparatindan tank paletine kadar birçok ürün elde etti. Bu ürünleri de çocuklarimizin yararina belli bir zaman sonra bir sergi açarak degerlendirecegiz” dedi.

Amaçlarinin çocuklara teknolojik araçlari nasil kullanmalari gerektigini ögretmek oldugunu da belirten Hatipoglu, “Burada amacimiz 3D yazici ile beraber çocuklarin teknolojik araçlari nasil kullanmayi ögretmeye çalisiyoruz. Çocuklar böylece hayallerini gerçeklestirmis oluyorlar. Burada biz ilk adimi atiyoruz. Bundan sonraki dönemde daha profesyonel araçlarla daha iyi isler yapmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Ögrencilerden Hüseyin Can ise “Okul Destek Projesine üyeyim. Burada 3D yazicisini kullanarak çesitli ürünler üretiyoruz. Burada tank paleti bastik, telefon tutacagi ve süs esyalari yapiyoruz. Bos zamanlarimizi degerlendiriyoruz, kitap okuyup, resim çiziyoruz, müzik aletleri kullaniyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA