Kilis'te Gerebiç Tatlisi Mesaisi

Kilis’te her yil oldugu gibi bu yil da Ramazan ayi ile birlikte firinlar, unlu mamul satan is yerleri, evler ve pastanelerde gerebiç tatlisi yapimi için yogun mesai harcaniyor.

Kilis'te Gerebiç Tatlisi Mesaisi
Ramazan Bayrami’na sayili günler kala firin ve pastanelerin yani sira birçok evde de yapilan gerebiç tatlisi, Ramazan ayinda iftar sofralari süslerken, bayramda en çok ikram edilen ve tüketilen yiyecekler arasinda yer aliyor.

Kilis’te geçmisi yüz yillara dayanan gerebiç tatlisina bölge insani ise yogun ilgi gösteriyor.

Gerebiç üretip satan Mehmet Ugur Yesilbahçeci, Ramazan ayinda gerebice yogun ilgi oldugunu ifade ederek, “Gerebiçin içerisinde un, irmik, Kilis yöresine ait zeytinyagi var. Gerebiçin en önemli özelligi zeytinyagli olmasidir. Kilis’te ev hanimlari da yapiyor. Yapamayanlar, imkani olmayanlar, sehir disinda olanlara bizler yapip gönderiyoruz. 81 ile kargo ile gönderme imkanimiz var. Fistikli ve cevizli seklinde iki ayri gerebiç yapiliyor. 1 kiloya 15 adet gerebiç sigiyor. Fistiklinin kilosu 150 TL, cevizlinin kilosu 100 TL’den satiliyor. Ramazan ayi nedeniyle yogunluk var, biz yilin 365 günü üretip isteyen müsterilerimiz ya gelip aliyor, yada kargo ile gönderiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA