'Kadrajini Bayburt'a Çevir' Temali Fotograf Yarismasi

Bayburt Belediyesi tarafindan 26. Dede Korkut Uluslararasi Kültür ve Sanat Söleni’nde düzenlenecek olan fotograf sergisinde kullanilmak için fotograf yarismasi düzenleniyor.

'Kadrajini Bayburt'a Çevir' Temali Fotograf Yarismasi
Katilimcilar “Kadrajini Bayburt’a Çevir” temali yarismaya son yillarda çektikleri ve daha önce hiçbir yerde yayinlanmamis sehrin tarihi ve arkeolojik dokusu, dogal güzellikleri, gastronomik unsurlari, kültürel zenginlikleri ve günlük sosyal yasamin izlerini tasiyan her türlü fotografla katilabilecekler.

Yarismanin sartnamesi ve katilim kurallari ise söyle:

Amaç: Fotograf sanati yoluyla, Bayburt’un tarihi, kültürel ve dogal turistik degerlerinin fotograflanarak, turizm potansiyelinin ortaya çikmasi, kente ait güncel görsel bellegin olusturulmasi, gelecek kusaklara bu günlerle ilgili görsel bilgi aktarimi yapmak, fotograf sanatina ve sanatçisina destek vermek amaçlanmakta.

Genel katilim kosullari:

1- Katilimcilar yarismaya Bayburt’un tarihi ve arkeolojik dokusu, dogal güzellikleri, gastronomik unsurlari, kültürel zenginlikleri ve günlük sosyal yasimin izlerini ön plana çikaracak kendi objektiflerinden her türlü fotografla katilabileceklerdir.

2- Yarismaya katilim ücretsizdir.

3- Yarismaya son basvuru tarihi olan 15.06.2022’ye kadar Bayburt sinirlari içinde çekilmis fotograflar kabul edilecektir.

4- Yarisma seçici kurul üyeleri disinda tüm amatör ve profesyonel fotografçilarin katilimina açiktir.

5- Yarismaya katilacak fotograflar daha önce hiçbir yerde sergilenmemis, internet ortaminda yayinlanmamis ve hiçbir yarismada ödül almamis fotograflar olmalidir.

6- Yarismaya gönderilen fotograflarda görülebilecek insanlarin fotografinin çekilmesine ve bir yarismaya gönderilmesine, fotografin görsel, internet ve basili yayin organlarinda yayinlanmasinda fotografçinin izin aldigi kabul edilir.

7- Yarismaya katilan fotograflarin çekildigi yer ve tarihi belirtilmelidir.

8- Katilimcilar arsivlerindeki fotograflari dijital olarak Bayburt Belediyesi’nin bbelediye@gmail.com mail adresine veya bizzat Belediye Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürlügü’ne gelerek ileteceklerdir.

9- Katilimcilar gönderdikleri fotograflarla beraber isim, soy isim ve iletisim bilgilerini yazmalidirlar.

10- Birden fazla fotografin montajlariyla olusturulan fotograf (kolaj), cep telefonu ile çekilen fotograflar ve HDR (High Dynamic Range) uygulanan fotograflar, Insanli ve insansiz hava araci (drone) vb çekilen fotograflar yarismaya kabul edilir. Fotograf çekimi için insanli veya insansiz hava araçlarinin (drone) kullanimina iliskin tüm izin ve sorumluklar katilimciya aittir.

11- Fotograflarin bütünlügünü bozacak üzerine yazilmis herhangi bir isim, yazi ve ibare bulunmamalidir.

12- Internet sitelerinde mevcut olan fotograflar degerlendirmeye alinmayacaktir.

13- Uygun görülen fotograflar Bayburt Belediyesi tarafindan 26. Dede Korkut Uluslararasi Kültür ve Sanat Sölenin düzenlenecek olan fotograf sergisinde kullanilacaktir.

14- Katilimci, dereceye giren, sergilenmeye hak kazanmis olan fotograflarin belediye bünyesindeki bagli kurumlarin yayinlarinda isminin ve eser adinin kullanilmasi sartiyla kullanim hakkini verdigini pesinen kabul ettigini ve buna bagli olarak gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diger ilgili mevzuat geregince ödül alan ve sergilenmeye hak kazanan eserinin/eserlerinin çogaltma, isleme, temsil, umuma iletim haklarinin ve yayimlanma haklarinin kullanimi için Bayburt Belediyesi’ne izin/muvafakatname verdigini kabul eder.

15- Bu sekilde kullanilan eserler için, eser sahibi sonradan verdigi izni kesinlikle geri almayacagini ve eserin yukaridaki sekilde kullanilmasini engellemeyecegini veya bu izin/muvafakatname için herhangi bir telif hakki veya maddi, manevi talepte bulunmayacagini gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.

16- Yarismaya katilacak fotograflarin telif haklari ile ilgili herhangi bir sorumluluk kabul edilmeyecek olup fotograflarin her türlü kullanim hakki Bayburt Belediyesi’ne ait olacaktir.

17- Katilimcilar yarismaya birden fazla fotografla katilabilirler

18- Yarismada 1. olan fotografin sahibi 3.000 TL 2. olan fotografin sahibi 2.000 TL ve 3. olan fotografin sahibi 1000. TL mansiyon ise 500 TL ile ödüllendirilecektir.

19- Yarismaya katilim 15.04.2022- 15.06.2022 tarihleri arasinda olacaktir.

20- Yarismaya herhangi bir sekilde eser gönderen yarismacilar bu sartnamedeki sartlari pesinen kabul etmis sayilir.

21- Seçici Kurul bir basvurunun kurallara aykiri oldugunu tespit ederse basvuruyu geri çevirme yetkisine sahiptir.

22- Fotograflara renk, keskinlik, toz alma gibi bazi islemler yapilmasi, kontrast ayarlari, kabul edilebilir oranda fotografik müdahaleler kabul edilir.

23- Her türlü teknik serbest olmakla birlikte tamamen bilgisayar yazilimlariyla olusturulmus veya fotografik içerige sahip olmayan görüntüler kabul edilmeyecektir.

24- Din, dil, irk, renk, cinsiyet, siyasi düsünce, felsefi inanç, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrim yapan içeriklere sahip oldugu düsünülen fotograflar diskalifiye edilecektir.

25- Fotograflar jpeg formatinda, 150-300 dpi çözünürlükte ve dosya boyutu 2 Mb’den az 6 Mb’den büyük olmamalidir.

26- Basvuru esnasinda eserini küçültmek durumunda kalan katilimcilarin, eserlerinin tam boyutlu hallerinin ilerideki muhtemel basili süreçlerde yüksek kaliteyi saglamasi sebebiyle de saklamalari uygun olacaktir.

27- Bayburt Belediyesi, uygun gördügü kosullarda yarismanin iptaline ya da ertelenmesine karar verebilir.
Kaynak: İHA