Enez'de Asevi, Ihtiyaç Sahibi Vatandaslara Hizmet Vermeye Basladi

Türkiye’de tekrar vakif ve imaret kültürünün canlandirilmasina vesile olan asevleri, Ramazan ayinda ihtiyaç sahibi vatandaslara hizmet sunmaya basladi.

Enez'de Asevi, Ihtiyaç Sahibi Vatandaslara Hizmet Vermeye Basladi
Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen asevleri arasinda yer alan Enez Kaymakamligi Asevinde “Imaret ve Vakif” gelenegini yasatacak hazirliklar tamamlandi ve vatandaslara hizmet sunulmaya baslandi. Kazanlarin basina geçen Ilçe Kaymakami Sükrü Alperen Göktas, yemeklerin paketlenmesine yardim etti.

Enez Kaymakamligi tarafindan yapilan açiklamada, Osmanli’ya 88 yil baskentlik yapan Devlet’i Aliyye’nin Dar’ul Mülkü, Evlad-i Fatihan’a açilan kapi, serhat sehri Edirne’nin ilçesi Enez’de “Imaret ve Vakif” gelenegini yasatacak hazirliklarin tamamlandigi ve vatandaslara hizmet sunulmaya baslandigi belirtildi.

Enez Asevinde pisirilen sicak yemekler, ihtiyaç sahibi vatandaslarin evlerine kadar götürülüyor.

Kaymakam Göktas’tan hayirseverlere tesekkür

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in mihmandarliginda hayata geçirilen Enez Kaymakamligi Asevine destek veren hayirsever vatandaslara tesekkür eden Ilçe Kaymakami Sükrü Alperen Göktas, “Tüm vatandaslarimizi, STK’larimizi ve toplumumuzun tüm kesimlerini karinca kararinca çorbada bizim de tuzumuz bulunsun diyen tüm hemsehrilerimizi Enez Asevimize destek olmaya davet ediyoruz. Birlikte çok daha güçlüyüz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA