Brezilya'nin 'Yilan Adasi' Degil Yüksekova

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bagli Yürekli ile Karabag köylerinin arasinda yer alan ‘Yilan Pinari’ bölgesinde sürü halinde yilanlar yeniden ortaya çikmaya basladi.

Brezilya'nin 'Yilan Adasi' Degil Yüksekova
Yürekli ve Karabag köyleri arasindaki bölgede yol boyu sürü halinde yilanlarin bulunmasi Brezilya’nin ’Yilan Adasi’ni andirirken, görenleri ise hem korkutuyor hem de sasirtiyor. Özellikle insanlarin olmadigi zamanlar açik alanlara çikan yilanlarin zehirsiz oldugu da biliniyor.

Yilan Pinar’indaki yilanlarin zararsiz oldugunu belirten Ayhan Çelik, “Nisan ayinin baslarin yilanlar çikiyor. Bölgeye zaten ‘Yilan Pinari’ deniliyor. Bu yilanlarda zararsiz hayvanlardir. Kimse bu yilanlari öldürmesin. Evet korkunç bir görüntüsü var ama kesinlikle zarar vermiyorlar. Özellikle her yil oldugu gibi havalarin isinmasiyla yilanlar çiftlesme dönemiyle buralara akin ediyor. Yillardir burada yilanlar var. Bizim bir ricamiz var. Özellikle bu taraflara gelen vatandaslara, yol boyu yilanlar çikmis ve sürü halinde olabilirler ama asla zarar vermiyorlar. Hepsi zararsiz ve su yilanidir” dedi.

Kaynak: İHA