Bayburt'ta 3 Milyar 902 Milyon Liralik 127 Proje Yürütülüyor

Bayburt’ta Il Koordinasyon Kurulu’nun ikinci dönem toplantisi yatirimci bölge ve il kuruluslarinin katilimiyla yeni Valilik Hizmet Binasi Toplanti Salonu’nda gerçeklestirildi.

Bayburt'ta 3 Milyar 902 Milyon Liralik 127 Proje Yürütülüyor
Vali Cüneyt Epcim baskanliginda gerçeklestirilen toplantida yatirimlara iliskin koordinasyonu gerektiren durumlar ele alindi. Vali Cüneyt Epcim, toplantida Bayburt’ta yatirimci bölge ve il kuruluslarinca 3 milyar 902 milyon lira tutarinda 127 proje yürütüldügünü söyledi.



Toplanti açilisinda konusan Vali Epcim, pandemi sürecinin zorluklarina ragmen yeni Valilik Hizmet Binasi’nin tamamlandigini ve bina içerisindeki belli kisimlarin aktif biçimde kullanilmasi karari aldiklarini söyledi.



Yeni salonda gerçeklestirilen ilk toplantinin hayirli olmasini temenni eden Vali Epcim daha sonra yatirimlara iliskin bilgi verdi.

Vali Epcim, yatirimci bölge kuruluslarinca Bayburt’ta yürütülen 92 projenin 3 milyar 603 milyon lira oldugunu bildirdi. Il kuruluslari tarafindan yürütülen 35 projenin ise 299 milyon 569 bin lira oldugunu aktaran Vali Epcim, “Bu yatirimlardan 67 adedi 22. Bölge Müdürlügü tarafindan yürütülmekte olup tarim sektörüne yönelik bu projelerin toplam bedeli 2 milyar 158 Milyon liradir. Karayollari 10. Bölge Müdürlügü tarafindan ulastirma alaninda 1 Milyar 396 milyon lira tutarli 14 proje yürütülmektedir. Ayrica ilimizde Orman Bölge Müdürlügü tarafindan 5 proje, Vakiflar Bölge Müdürlügü tarafindan 1 proje, Iller Bankasi Anonim Sirketi (A.S.) Bölge Müdürlügü tarafindan 4 Proje, Tarim ve Orman Bakanligi 13. Bölge Müdürlügü tarafindan da 1 proje ve Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü tarafindan 1 proje yürütülmektedir.” diye konustu.

Vali Epcim’in konusmasinin ardindan ilgili kurum temsilcileri sunumlarini gerçeklestirdi. Toplanti çesitli yatirim alanlarina yönelik bilgi alisverisinde bulunulmasi ve sorularin cevaplandirilmasiyla sona erdi.

Toplantiya Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Vali Yardimcisi Göksel Yüksel, Demirözü Kaymakami Betül Büyükkiliç, Il Genel Meclis Baskani Bülent Yardimci, Gökçedere Belediye Baskani Yavuz Bakir, Arpali Belediye Baskani Abdurrahman Polattimur ile yatirimci bölge ve il kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA